7 oppdrett i 2006

marianne: redebygging og lek skjedde med en gang de kom i hus:) de små spiser infusorier den første tiden, og vokser svært ujevnt.
Tommy: lager skomreir på lit spesiel måte. sugger luft og lager store bobbler me munen for så og lage en liten skjy med små bobbler me gjellene. damen må tas ut når hun har lakt eggene hvis hun ikke skal bli drept
Blaklader: De bobler og jeg plukker...
Børge: jeg flyttet skumrede over fra selskapsakvariet til et eget yngelkar. yngelen er svært små og spiste Liquifry den første tiden.
E-Dahl: lav vannstand (10cm vann) flyteplanter og javamose til skumredebygging. 1 ts salt pr 10 liter vann, torumin i vannet for at boblene i skumredet ikke skal sprekke. ca 28 grader i lekskarret. finkornet eller ingen sand. bra med mørk bunn. hunnen fjernes fra lekskarret etter endt lek
jeg brukte en bit av en søppelsekk 10x10cm (festes med litt tape slik at den ligger stille) som lå å fløt i overflaten da hannene foretrekker å bygge redet under noe mørkt.
etter yngelen er klekt fjerner jeg hannen og setter inn en brusestein.
oppforing med mye infulsorier og senere artemia.
Helge Waldeland: Legger eggene under flyteplanet. Ingen problem å oppdra yngelen.
scnuppa: Satte ett par i ett 33l kor med høytvoksende planter.Hannen bygde rede momntant og de ynglet.Var sikkert 200 yngel der men kun 5 overlevde tilslutt.