5 oppdrett i 2009

Buskiz: La eggene i fødekasse av netting og javamose i filterstrømmen og matet med knust diskusgranulat.
Tiwaz: Plukker egg og legger i fødenett i akvariet.
Egg som legges i javamose klekker også.
Viggo Gausvik: lett type dette...som aenus
Anna U.: Hatt gruppa i ca et år. Ville prøve å få de i gang og økte gh fra 2 til 5 og hadde den slik i to uker før jeg gikk tilbake til vanlige 2. Har aldri sett lek på disse, men plutselig en dag dukket det opp en liten yngel. Denne vokser opp sammen med foreldrene samt både voksne og unge ancistruser. Jeg tror det var i forbindelse med endringen av gh at denne yngelen ble laget, men er ikke helt sikker da jeg ikke kan si hvor gammel den var da jeg såg den første gang.
mona o: C. adolfoi leksgruppe på 7 voksne, hvorav 5 er viltfanget.
Leker og legger egg et par ganger i uka så lenge de får nok frossentfôr og vannverdiene innenfor deres trivselsverdier:
Ph mellom 6.6 og 6.8, og temperatur 26°C. Gh og kh ligger på 1. De går i arts-kar her hos meg og leker da hele året.

Innredning er stor mangroverot, mye javamose og tette, buskete planter de kan klistre eggene i. Ingen andre fisk i karet enn Corydorasene, så de kan leke uforstyrret. Andre fisk i karet får dem til å stoppe med lek og egglegging, og de legger ikke egg så lenge det finnes andre fisk i samme kar.
Min leksgruppe spiser heller ikke egg og yngel, så det vokser opp ganske mange yngel på egenhånd i karet. I år, 2009, har det vokst opp ca 40 stk.

Skal man oppfostre yngelen separat, er det viktig å huske på at C. adolfoi yngel kan være litt vanskelige i matveien, og det er nødvendig å gi dem levende, nyklekt artemia. Ellers risikerer man å miste mange, siden de av en eller annen grunn ikke ser ut til å forstå at preparert fôr er mat. Mange yngel dør av feil fôr.
Har man eldre søsken i lag med de nyklekte, vil de nyklekte lettere skjønne at det er mat som skal spises, da de "hermer" etter de eldre.