9 oppdrett i 2010

Anna U.: Etter gh-økningen som resulterte i en yngel i slutten av 2009 har de fortsatt:-)
mona o: Vannverdier : 6.7 - 6.8 i ph, temperatur 26°C. Gh meget lav (mellom 1 og 2), mangroverøtter, sand på bunnen overstrødd med noe eikeløv, godt beplantet kar.
Viktig; ingen andre fisk i karet enn selve leksgruppen med C. adolfoi (de vil ikke leke med andre fisk tilstede hos meg iallefall).

De legger ikke så mange egg pr gang, alt fra 10 til ca 30-35 egg pr kull, men til gjengjeld kan de leke veldig ofte (et par -tre ganger i uka på det meste). Det er da fort gjort å komme opp i mer enn 100 egg på en uke eller to.

Mine spiser ikke sine egne egg og yngel, men de gjorde det første året de lekte. Men de sluttet med det etterhvert, og nå 4 år senere vokser det stadig opp nye ungfisk i samme kar som de voksne. Februar 2010 håvet jeg opp 33 unge C. adolfoi fra karet, fisk som har klekket og vokst opp der på egenhånd det siste året. Lettvindt oppdrett, med andre ord.
Buskiz: Egg i fødenett og noen har kommet til selv
Svein Kjønnås: vannbytter,vannbytter,vannbytter
Joanna & Pål: Vannverdier: pH: 6, Temperatur: 26 grader. Gh: 1-2.

En gruppe med Corydroas Adolfoi leker i et selskapskar med ukentlige vannbytter. Gruppen leker uavhening av vannbyttene, og ofte er det før vannbyttene. De legger opp mot 20 egg av gangen ca. hver andre uke. Ynglene klekker etter noen dager, og fòres opp på nyklekket artemia og spirulina pulver.
Emma: Går av seg selv.
Lene Jødahl: Temp. 25, ph: 6, gh: 3, klistret egg overalt i akvariet.
Zulusilver: VF gruppen ble flyttet til eget kar
Glenn Kongstein: Her var det litt vanskligere . Begynte som for mye levende for og kaldt vann og godt med tid så ble det lek.