10 oppdrett i 2011

Rita A: Egg klekket og yngel oppvokst i foreldrekaret.
Anna U.: Plukker egg ettersom gruppa på 10 stk leker. Legger eggene over i en 20 liter med sand og en fluval 2+. Her fores det med mikroorm og knust TetraDiskus granulat to ganger om dagen.
Buskiz: Går av seg selv i artkar
Joanna & Pål: Vannverdier: pH: 6, Temperatur: 26 grader. Gh: 1-2.

En gruppe med Corydroas Adolfoi leker i et selskapskar med ukentlige vannbytter. Gruppen leker uavhening av vannbyttene, og ofte er det før vannbyttene. De legger opp mot 20 egg av gangen ca. hver andre uke. Ynglene klekker etter noen dager, og fòres opp på nyklekket artemia og spirulina pulver.
Pleca: Masse mat og vannbytte en gang i uken.
Romtemperatur: 19-24 grader
Ph: 6,5
Telt ca 20 yngel hittil i forskjellige str.
Anita: En gruppe på 5 VF Adolfoi i en 90 L. Har aldri gjort noe spesielt for å få disse i lek, men en liten tass dukket opp etter at foreldrene var flyttet til annet kar. pH=6 og GH=2
Alexander G: Artskar, leker en sjelden gang.
valtam: Mye vannbytter( opp mot ca 30-40 %) Vannet må være rundt 4 grader kaldere enn det du har fra før. Dvs. Har du 25 grader, så heller du oppi vann med temp på ca 21-22 C.

For masse med fryste mygglarver :)
Legg eggene i egen klekketank med temp på ca 23 C og Ph på rundt 6.8

Ynglene klekkes etter ca 4-5 dager. De første 3 dagene skal de ikke ha mat, da de kommer med "medbrakt mat og drikke". Jeg har oppdaget at ynglene vokser fort på algetabletter.

Har også funnet ut at yngler ikke blir spist hvis du legger dem i hovedkaret til foreldrene etter de 3 dagene med sulteforing :)
Pål sine fisker: Fått yngel i to ulike kar, begge med pH 6,0 men med ulik GH. GH 0 i det ene karet og 5 i det andre. Temp 25 i det ene karet og 26 i det andre.
Leksgruppen består av 14 stk voksne.
Sølvi Gullaksen: Vokste opp i foreldrekaret på 54 liter.