59 oppdrett i 2008

SolVard: Det eneste Aeneus krever for å legge egg er sirkulasjon i vannet, de legger egg på glatte flater som kolbe - innvendig pumpe - glass mm. Eggene blir plukket forsiktig og plassert i klekkeriet (se profil). Klekkes etter ca 4 dager og fores opp på artemia når de er ferdig med plomesekkn (4 dager etter klekking).
Christian80: Legger egg støtt og stadig. Relativt nye i akvariet, så ikke så mange som har kommet veldig langt i utviklingen enda.
Tore Lars Risanger: Egglegging etter vannskifte.
Davd: vannbytte og god foring. tar ut egg i egent kar. klekkes der og flyttes tilbake etter en tid
foffo: egentlig oppdrett på Corydoras schultzei men den er ikke i basen her
Frank Frestad: En gruppe i et 110 ltr. Egg ble lagt på et blad som jeg fjernet og satt over i et eget kar.
ElinP: De lekte, la egg og jeg lot alt gå sin gang. Yngel dukket opp og jeg forer dem med avskalla artemia og de vokser.
st3ff3n: Gjorde ingenting spesielt for å få de i lek, men etter egglegging klippet jeg av bladene eggene var festet på, og la de i klekkekar.
Der fòret jeg de med nyklekket artemia 2 ganger om dagen etter at "næringsposen" var borte.
Slapp de så ut sammen med foreldrene når de var store nok til å ikke bli oppspist.
Børge Johannessen: Har en gruppe på 5 stk som har lagt egg med jevne mellomrom. Eggene ble overført til annet akvarie. Matet med tetra micromin fra dag1.
Marris: Vanlige rutiner for vannskift og foring. Tok eggene ut og klekket i et kar med surt vann og luftestein. Foret med nyklekka artemia og Novotom.
Helge Waldeland: "Gold Shoulder" Red
Myrheksa: Plukker ut egg etter lek, og har dem i håv foran utblåset på pumpa i yngelkaret.
I karet (12 l) er det blåsesand på bunnen, og en stor dott javamose.I den innvendige pumpen sitter det blåfilter fra foreldrekaret
både inni og foran innsuget.
(Så ikke yngelen skal bli sugd inn!)

Fjerner ubefruktede og mugne egg så fort jeg oppdager dem.

Yngelen slippes løs så fort de klekker.
Dette skjer gjerne fra dag 2 og utover.

Forer dem med avskallet artemia,knuste malletabletter og microorm den første tiden.
Skifter ut ca, 10% av vannet daglig, Etterfyller med vann fra karet til foreldrene.

Slipper yngelen over i foreldrekaret så fort de er for store til å bli mat.
Cherhan: lek i selskapskar.legger egg på planter.
Odd Espen: Var bare 5 som vokste opp...
Inger Anne: Disse coryene gikk i kar sammen med en annen art. I et forsøk på å lage et lekskar for coryer, flyttet jeg ut den andre coryarten, slik at aeneusene fikk karet for seg selv. To dager etterpå var det egg på glassveggen. Få dager etter det igjen, var det nye egg på glassveggen. I begge tilfellene ble eggene plukket ut, og puttet i en isboks med luftestein og en orekongle (for å unngå mugg) i. Vannverdier ved lek var: PH: 7,2
Temp: 25-26 grader
Og hvis ting ikke har endret seg i vannet i det siste (dette målte jeg ikke, men det bruker å være temmelig stabilt):
GH: 3-4
KH: 2

Eggene klektes etter 3-4 dager, og yngelen bodde i isboksen(e) i flere uker. 90 % vannskifter hver 1-2 dager. Fôring med nyklekt artemia og zoogroo yngelfôr. Av ca. 150 yngel (bare et anslag), har jeg kun mistet 2). I tillegg har det også dukket opp noen småttiser i lekskaret, av egg jeg enten ikke har funnet, eller som jeg mistet ned i sanden da jeg skulle plukke dem ut.
qartz: Har flyttet 16 Maller over i 260 etter e kom til Bergen, i Januar. Allerede 24 timer etter at jeg hadde flyttet dem var leiken og egg plasert på ruten og på de fleste plantene. provde å ta vare på eggene i en flytene rugekasse, men det virket ikke. Mistet nesten 200 Egg. 2 uker etter det, kjøpte e 2 diskus og hevet temperaturen fra 25 til 28 grader og da var de igang igjen. denne gangen startet jeg en gullfisk bolle med luft og 25W varmekolbe. Fikk stabil temp på 25 grader, god sirkulasjon og etter noen dager var det over 50 larver i bollen. to ganger for dag byttet jeg 1,5 liter av de 5 som er i bollen. etter 14 dager flyttet jeg dem over i en 22L med 12 endlers babyer og en liten ansistrus. no er det desverre bare 8 igjen av mallene men etter at jeg gorde rein fuval 404 pumpen min fant jeg 8 yngel i live i den. Det er 3 kull. de største er ca 2 cm, de mellomste er ca 1 cm og de minste er ca 0,5 cm,like stor som de som er i 22 literen. tøffe små rakkarer det!
duppsko: la egg på glass og planter
Snaken: Egglegging 2 dager etter ett større kaldtvannsbytte eggene overført til eget klekkekar. 20 stykk klekket og 9 er vokst opp og har begyn t å få fargene sine
Jon M: Gikk helt av seg selv
Blitzabeth: Hadde en leksgruppe som la egg på blader og glasset. Plukket eggene og la de i eget oppdrettskar. Gode vannbytter.
Kaldtvanns bytter trigger lek.
Tom Anders: de la egg selv. klekket dem i isboks. 15 overlevde og lever fremdeles.
foret opp på skrella artemia
Taina: Etter stort vannbytte med kaldere vann legger de egg på akvarieglasset, eller planteblader. Tar av de egga jeg rekker/orker før de blir spist. Har dem i en boks med luftestein til de klekker for så å flytte dem til et eget lite kar, 10liter Der går de på sand uten filter. men med daglige vannbytter til de er store nok til å flytte sammen med større coryer. Forer hovedsakelig med tørka avskalla artemia.
NHL: Plokket opp egg la dem i et eget akvarie til lekking.
Countess: Har en leksgruppe som legger egg jevnlig på glasset. Plukker egga ut og legger de i et fødenett med god sirkulasjon fra filteret. Der klekker etter 4-5 dager. Så nå er første kull på ca 40stk 8 Uker.
Brookside: Gruppe på 8 voksne fikk kaldt vanns bytte og isbiter dagen etter, pluss masse røde mygglarver. Så gikk ikke mange dager før det var karet fult med egg, som ble tatt ut og klekket i eget kar.
Trym81: la 2 huer og 3 hanner i et 45L akvarie, de la egg på glasset etter et kaldtvanns bytte.

eggene klekket etter ca 5 dager.

yngel foret opp på knuste artemia skall
vargalnet: Hadde i lengre tid ventet i spenning at det skulle dukke opp noe yngel av disse, etter at de har lagt egg som noen galninger, men mesteparten av eggene muglet etter hvert, eller ble spist opp.
Løsningen ble å ta eggene av glasset etter ca 1 døgn etter legging, og legge eggene i en fødekasse som står nært utløpet på pumpa. Etter noen dager begynte det å dukke opp yngel nedi der som ble matet med malletabletter.
Pappfrosk: masse egg på ruten, tok ut en god del, lot noen være igjen i karet. Høy overlevelsesrate på eggene som ble tatt ut. Vokste derimot mye raskere da de kom tilbake til "voksen-karet".
Pleca: Gruppe på 10 Coryer. La egg etter en uke. GH 6. PH 6.5 og temp 26. Skiftet vann 2 ganger. Karet er innredet med en stor rot med javabregner og noen andre planter.
AndersO: Kalt vann med vannbytte av regnvann
mioo76: Satte 6 fisker i ett lite kar. Begynte å ordne masse med hyppige vannbytter og kaldere vann enn vanlig. Ingenting skjedde, så da jeg hadde gitt opp kom eggene. Ut med de store ,så klekte eggene i løpet av noen dager og så var det bare å mate i vei.
knut-ludv: en eller gang i natt eller i dag tidlig har metallpansermallene mine lagt egg på planter og glassveggen i akvariet mitt jeg venter med spenning på hva som skjer
Josti: Variant Golden laser. Er det riktig? Plukket egg og klekket separat.
bichir: la egg på glasset
May-Ann Heim: Prøvde å ta vare på eggene, men de forsvant ut av fødekaret da de ble klekt, rundt 10.06.08 Den som overlevde kom ramlende ut av en innvendig Fluval pumpe (med strømpebukse).
Men nå er den blitt en pen ung hannfisk.
Lykken er bedre enn forstanden:-)
GunnarO: Gruppe på 6 i selskapskar, lekte.
Egg plukket ut, klekket og alet opp i eget kar
Tangloppa: Aeneus albino variant. La egg i 160L kar på planter og glass, spesielt glad i powerhead hodet.. Tok ut eggene og klekket i faunarium, startet med nyklekket artemia to dager etter klekking. Noen klekket i karet sammen med foreldrene, de vokser dobbelt så fort, og spiser bare tropica tabimin tabletter for bunnfisk. Har ikke foret med noe eget for yngel her.
LOFFA: Har hatt en leksgruppe på 6 individer som har fått yngel frem og atter en gang egg. Corryene har gått i artskarr og har før første kull hatt et parr kaldtvannsbytter
Tiwaz: Leksgruppe som legger egg jevnlig.
Morten K: Drettet i en 152 liter med masse javamose
Kim Andre Reiersølmoen: hadde en gruppe på 2 hoer og 3 hanner i en 20 liter og skiftet over halvparten med iskaldt vann 3 ganger i 3 dager så til slutt var det endelig masse egg på ruta , key til dette er vel ikke å gi opp. nå er det over 1000 egg oppi der sånn ca ;)
Pål L: helt standard.
Leite95: jeg fant plutselig masse egg på glasset og tok de oppi en isboks etter 8 dager's tid trodde jeg det var råtnet så jeg tømte eggene nede i do ( helt nede i ett hjørne så jeg en liten fisk som svømte i bittelite vann ;)
GK: la rundt 40 egg men bare en yngel overlevde, puttet yngelen i en 15 plastboks og foret den opp på artemia.
audifriik: vanlig cory lek.
Jørgen Lund: la egg på ruta. Så tok jeg eggene over i en isboks med luftstein og pumpe.
Tomman: Flyttet eggene over i et lite 10-liters plast-akvarium. Dette var innredet med en del planter. Brukte ikke artemia eller infusorier, yngelen fant nok småsnacks i akvariet selv. Brukte tørrfør beregnet på yngel, og også litt frossen artemia.
Mathias Kippenbroeck: Jeg har en gruppe på 13 som går i 180L selskapskar. Jeg tar ukentlige kaldtvannskifter hvor de ofte leker rett etter vannskiftet.
PH 6,7 KH 4 GH 8

De leker gjevnlig med korte mellomrom. Jeg tar ut eggene i egen klekkeboks med eikeløv (for å forhindre mugg). De fôres opp på Mikroorm og Avskallede Artemiaegg.

Det er 10 albino pansermaller, 2 vanlige Metallplansermaller og 1 Schultzei (Shcultzei er samme art som Aeneus men de har en gullstripe over fargefeltet på magen. De blir ofte omtalt som Golden Stripe).

De tre som ikke er albinoer er alle hanner noe jeg er glad for. Dette fører til at jeg får kull av albino, vanlig Metallpansermalle og Schultzei.

Jeg ser om du er albinoer eller vanlig (greier ikke å skille mellom Schultzei og vanlig Metallpansermalle) fra dag en men de begynner ikke å farge ut før de er ca 3 uker gamle og utover.

Når de er 3-4 uker (eller når jeg mener de er gamle nok) flyttes til en 54 liter eller et 28 liters kar.

Ved en alder av 2-3 uker forer jeg med vanlige malletabletter kombinert med mikroorm og avskallede artemia egg for en myk overgang. Ganske kult når de får sånne grønne mager av disse tablettene.
Terapitanktenker: Mye god mat og småkalde vannskifter. Yngelen gjemte seg bort i javamosen og må ha spist rester etter maten til foreldrene.
donna: Har fått lett yngel på corydoras Aeneus.
Har ikkje gjort noke spesielt for å få dei i lek.
Tar ifra egg og har dei over i yngelkar med luftestein. Videre skifter eg vatn morgon og kveld. Og da ALT vatn.
ElinH: Egentlig "schultzei", eller "gold stripe".

Som andre corydoras. Ynglene spiser alt som faller på bunn, og vokser raskt.
Sveini: Gikk av seg selv på vanlig coryvis
Børge: legger egg gjevnlig. Klekker og forer opp i et fødenett.
MalinFP: De la egg - vi flytte eggene - vi matet yngelen - yngelen vokste opp.
E-Dahl: oppdrettet i artskarr
Jørn Henning Flåten: Har vanlig og albino variant.
leker som annen corydoras
Mira81: Fjernet eggene og la dem i en plastboks med luftestein. Skiftet vann hver dag og foret med baby for. (Yngelet er nå voksne og har lagt egne egg. Har klekket ut en ny generasjon som jeg forsøker å få til å leve opp).
Thinkerion: ojj så blei de flere
Zulusilver: Disse legger flittig egg om de har ett akvarium med godt med gjemmeplasser og sandbunn:) Gi de litt god mat og hyppige vannbytter så leker de villig