26 oppdrett i 2011

LOFFA: 100L artskar med en leiksgruppe på ca 20-25 individer. La eggene spredt rundt i karet. Ble tatt ut og lagt i et lite akvarie med luftestein for klekking og oppfostring
Simonsess: Jeg hadde en gruppe på 8 metallpansermaller i et 73 liters aquastabil med noen apistogramma og et par scalarer. Mye planter røtter og javamose. En dag så jeg litt rundt i akvariet og la merke til et par ungfisk som ikke hadde vert der før. Det hadde godt av seg selv.
alek: har hatt dem en stund nå så kommer mer og mer egg
Christian K: artskar. vannbytte ca 2grader celsius kaldere. og enstor prosjon med mygglarver.
Ruben og Kjersti: Legger egg stort sett hver gang vi bytter vann på karret. I tillegg har albinoen lagt masse egge i 400 literen. Egge blir fjernet så raskt som mulig, helst med en gang de er lagt. Legger dem over i en liten kasse med luftstein i. Her får de klekkes og fores opp til de er stor nok til å gå i kar med små pumper.
Haave: Vanlig coryvis
litersyka: Har lagt hundrevis av egg i 260,plukker de ut og legger de i et eget karr.
Rolf S: leksgruppe(albino)
Ørjan: Dette er arten med handelsnavn 'Corydoras schultzei'. Yngel vokste opp sammen med foreldrene.
heidisen: Plukket ut noen egg og klekket dem i isboks. Byttet isboks og 99,9% vann daglig de første ukene. Deretter to ganger daglig. Matet med mikroorm 2-4 ganger daglig. Var endel frafall pga mugg underveis, men 4 søte små overlevde isboksens forbannelse.

De går nå i en 12-liter med sandbunn og luftsvampefilter til de skal slippes over til foreldre og storesøsken. Vannbytte annenhver dag.

Om det blir noen neste gang dropper jeg isboksen og klekker eggene rett i 12-literen.
Sven Jørgen Ledaal Undhei: her har jeg opdrett på cosydoras sp. black og albino corydoras:)
bendix843: gikk i en 110 liter som er gitt bort. 15 aenus og 18 albino. la egg ca 2 ganger i uken. gjorde ingenting og har nå ca 40 yngel på ca 3 cm av begge typene.
tubbi86: Vannbytte, trivsel, og røde mygglarver egentlig.
Ladiebug: Vi fant plutselig en bitteliten metallpansermalle i karet for 1 mnd siden. Den er ca 1 1/2 cm lang. Så der muligens 2 mnd gammel :-)
Tore Lars Risanger: Vannbytte med kaldt vann.
Atle Sørheim: leksgruppe på ca 20 som går i 720 selskapskar (godt beplantet), resten går av seg selv:)
Jon Larsen: Går av seg selv v/vannbytte
Strømø: Dukket opp en ungfisk på 1,5-2cm som har overlevd i selskapskar.
ruha: leker i 660 l
Vannsti: En gjeng på 10 ++ leker ganske jevnlig.
Morten H: Albino - Legger egg 1-2 ganger i uken - tok ut ca 150 egg og puttet i eget kar. 100 + yngel vokste opp. PH 6.8, KH 2, GH 2 - 24 grader.
MBG: Leksgruppe på 10 stk. Har hatt flere runder, og har rukket å få levedyktig yngel fra første avkomsgruppe.
Sirra: Samlet inn egg og klekket i eget kar. Klekka artemia som mat da de var helt små. Etterhvert fikk de knuste malletabletter.
Sølvi Gullaksen: Corydoras sp. black .

Tok 5 stk. i eget kar,etter et par dager la de egg. Tok forereldrene tilbake i eget kar og lot yngelen vokse opp i oppdrettskaret.Ga de nyklekket artemia etter et par dager.
Julius Hagen: Forholdsvis lett å få i lek. Aeneus lek, trigger også annen fisk til lek, da det spres en rekke hormoner i vannet under lek. Et møst å ha en aeneus gruppe gående.
Ironimo: 125 liter artskar gikk av seg selv.