34 oppdrett i 2013

Jon Kåre Bjelland: har ei gruppe på 15 c.aenus. vannbytte og senket temp fra 25 til 20 grader, og da la dei egg eit døgn etterpå, tok egga over i yngelakvariet og lot dei bli klekt der, har no ein liten gjeng på ca 15 stk som er 8 uker gamle..
Steven Jansen: Går av seg selv etter vannbytter m kaldt vann. Ph ca 6,8. Temp etter vannbytte 22 før 24.
Anders Bjørkvist: i 100l med ph på 6.5
akvafreak: Corydoras 'colombia'
Oppdrettet skjedde i ein 105 liter....
Egg ble flyttet over i en breeding boks,....senere flyttet til en 28 liter der yngelen ble foret opp....
Tore Lars Risanger: Legger egg ved kaldtvannsbytte.
Tintin69: Egg plukket og lagt i eget kar. Veldig lett å føde opp. vokser fort
Snaken: Vanlig coryvis . Shultzei type
Kjell Tellefsen: vannbytte og god foring så er det egg på ruten. plukket ut en 30 stk og puttet i en 20 liter med methylenblått. 3 dager etterpå sprellet di på bunn
-linda-: ingen spesiell
Elias Olstad: Skilte ut leksparet i eget akvarie med sand og noe rundet grus. Alle eggene klekket og har blir fritsvømmende etter en tid i gruslaget.
Elisabeth R: rent vann og variert mat.
Andreas Tjernshaugen: Kaldvannsbytte utløser lek. Ungene spiser stort sett det de får - knust tørrfor, nyklekket artemia eller avskallede artemia-egg.
Jan Gundersen: corydoras schultzei, vanlig måte
Maren B. Bjørnsen: Corydoras 'colombia'
Oppdrettet skjedde i ein 105 liter....
Egg ble flyttet over i en breeding boks,....senere flyttet til en 28 liter der yngelen ble foret opp....
Tvillingmamma80: Dette er albino variatene jeg har da. Jeg var litt treg med et vannskifte så det gikk vel nesten 14 dager, da kom plutselig eggene. Og etter det rullet det inn 1-2 egglegginger pr uke. Jeg har sånn flott malle som gjør veldig god jobb i karet mitt så jeg sanket egg til store gullmedalje. Senket de i kar på 112 liter og ph på 6,0-6,5 Satte 17 reker oppi karet og et par sandsnegler. Tempen lå på 23-24 grader stabilt. Så begynte de å klekke. Foret opp på avskallet artemia og etterhvert skulle jeg mate rekene litt ved siden av og jammen tok de største babyene seg av rekematen også. Ikke mistet en eneste en så langt. Tross at jeg hadde et nitritt infall i karet og jobbet på spreng for å redde dette. Det gikk med kun to reker, eggene fortsatte å klekke og babyene for videre rundt som "gale" bartere. Sosiale søte små saker dette :) Kjempe morro å få så mye fart på dem. Og de vokser FORT.
Trond R Karlsvik: Kaldvannsbytte og røde mygglarver når de viser tegn til lek. Plukke egg som klekkes i klekke-nett med luftestein. Mikroorm etter noen dager (når plummesekken er borte).
Susanne90: Har en gruppe på 5stk, som legger 100-vis av egg i mnd. Ingen overraskelse at ett par har klekket og vokst opp i karet. 25grader, ph 6,5 og lav kh/gh.
Kenneth Bjørke: Går i sitt artskarr, hard foring. Og når hunnene er runde og tykke bytter vi 1/4 del vann annen hver dag.Forer fortsatt like hardt, om ikke de legger egg etter en 2-4 dager, så gir de også rogn fra ett par frosne reker som her er en boom-trigger (ps rogna må ligge i vann noen timer og bytte vann for å fjerne alt saltet i rogna) og da har vi egglegging innen 48timer
Rachel--: Leksgruppa mi lekte etter kaldvannsbytte, og la egg overalt!
Jeg plukket ut eggene og la de over i en breading box.
Der klekte de etter 2-4 dager, og ble foret med artemia.
Ole Paulsen: leker på glasset, yngel fores opp i boks
GS: Fiskene har vært i eget kar i nesten 10 måneder uten resultat.
Kastet ut dem sammen med L-075 og Venus.
De virket mye gladere for selskap og større kar.
Etter nøyaktig en uke la dem egg og nå svømmer det rundt mange små individer.
Kikkan: Dretter seg selv nesten dette ;)
M-Nymoen: Cory la egg i hoved kar, ble flyttet og klekt og foret opp i midlertidig beholder først, så gått over til et permanent yngel kar nå.
Veronica Lillevik: Ordnet seg selv i 720 liters selskapskar, men det var nok kaldtvannsbytte og røde mygglarver som inspirerte ;)
Odd Gunnar Moe: På vanlig cory-vis. Litt artig at det faktisk var mine 1 år gamle ungfisk fra oppdrett i 2012 som nå ble foreldre og la egg i oppvekstkaret.
Håkon Alexander Jarwson: Vannbytter, god strøm i vannet og røde mygglarver.
Jani Ferrari: Gikk av seg selv i 340 literen.
Sebastian Haugland: kjøpte en grupe ikke lange tiden så var det egg yngel rønmte fre en boks med akvarie og så dukket det som små fisk noen uker senere
Siv Mette Øverland: Tok eggene opp i en isboks m/små hull som jeg senket ned i akvariet. Ca 30 egg, 12 yngel, 6 som vokste opp. Vasket boksen daglig, matet med dråper for yngel i 1 uke, så knust flakfor.
Aleksander Østvold: Kaldtvanns bytte;)
Ari Fimreite: kaltvannsbytte
hogsofwar97: Etter vannbytte så såg eg at de pansermallene hadde lagt egg på glasset i akvariumet. Da tok eg eggene ut av i et seperat kar som har luft sirkulasjon. Dette var rundt 20 liter. etter 4 uker klekket eggene.
Geir Ove: Gruppe på 50 voksen fisk går i artskar med stor flate (360 hjørne). Høyfiltrering og godt med planter og strøm. temp blir senket fra 24C til 18C med kaldvannsbytte, fiskene starter å leke to dager etterpå. legger alt fra 50-200 egg om dagen i 3-10 dager i strekk. egg blir tatt ut lagt i bøtte med 25w varmkolbe og luftestein. noen dropper methylenblått.
fores med avskallet artemia.
Slowpoke: Ble lagt ca 100+ egg etter ett kaldtvannsbytte i juni 2013, etter en uke fant jeg en liten en som har overlevd. Den er i gruppen enda i dag 2014.