5 oppdrett i 2016

Alberttuss: Fikk en enslig albino metallpansermalle med i et akvarium som jeg overtok (viste seg og være en hun). Så kjøpte 4 venner til henne. en albino og 3 vanlige. Viste seg at alle 4 var hanner.
Har sett at hun har vært tykk for så å bli slankere men aldri funnet noen egg. Men så dagen etter jeg hadde byttet ca 25% vann (slik at at akvariet sank ca 2 grader) fikk jeg med meg hele eggleggingen. Og wow det kom mange egg ca 5-600. Holdt på i ca 4 timer å la egg kom ca 10-15 i slengen. Flyttet de eggene jeg klare å berge fra andre fisker over i en 60l jeg akkurat hadde tømt for fisk for å gjøre om til reke kar. (Var kun snegler igjen der). Det viste seg at ca 1/5 del var dårlige egg eller ubefruktet.
etter et par tre dager hadde de fleste klekket og akvariet var fult av liv.
Foret med levende artemia den første tiden samt baby flakfor. Holdt en konstant temp på ca 25 grader. PH på ca 6.5

Slet med å holde bra vannkvalitet på yngel akvariet da en nylonstrømpebukse over pumpen som jeg brukte i starten gjor at det ble tett fort og vannet ble dårlig renset. Det var heller ikke gunstig å ha hvit sand i et yngel akvarium da ynglen nesten ikke kunne sees i starten. Så nesten umulig og slamsuge og gjøre rent i akvariet..

Men men nå ca 2 mnd senere nå har jeg mellom 50 og 70 smårollinger som svømmer omkring, ca 1/2 parten albino resten vanlige. De vokser meget raskt, men det er ikke tvil om at de som ikke er albino vokser mye mye raskere og er gjerne dobbelt så stor som albinoene
Truls O. Bjørhei: Leksgruppe på 10. Svært gjengrodd karr på 60 liter. PH 6.5, romtemperert (21-24 grader).
Lloyd Andre Omdal: Plukker egg
Olejan: Legger egg
Buskiz: Går på cory vis.