14 oppdrett i 2009

Lena Jansberg: En trio i ett 60l akvarie med biltema sand og noen cabomba. Lav vannstand i ca en uke, og lite mat, for så og fylle opp med kaldt vann og masse mygglarver. Gikk ikke lang tid før de lekte da
Tore Lars Risanger: Dette klarte de selv. Fant en 1,5 - 2 cm stor yngel da jeg rotet rundt i en stor (dekker 50% av en 63 liter) klump javamose.
Viggo Gausvik: lett type dette som aenus
Helge Waldeland: 43 liter artskar
ElinH: Som andre coryer, kjølig vannbytte og variert mat. Ganske store egg (ca 2 mm i diameter). Ynglene virker enkle å fôre opp.
Flere har klart seg i karet med de voksne også.
Jørn Henning Flåten: Leker som alle andre corydoras arter.
Svein Kjønnås: Satt 14 vf i karet, resten gjorde de selv
Frode R.: Har et 340 liters kar med masse vegetasjon. Var helt tett på bakken med små planter. Da jeg skulle renske hele karet så fant jeg flere yngel som jeg fisket opp av karet og har nå foret opp.
Gretesam: Eggene har klekket i 96l og ynglene har vokst opp sammen med foreldrene.
LOFFA: som andre corydoras. Eggene taes ut i egen klekketank
Lene Jødahl: Flyttet de til en 54l, resten ordnet de selv, temp. 24.
mona o: Vannverdier: Ph ca 6.6 - 6.8 og temperatur 25°C. Lekte og la egg jevnlig hver uke uten noen spesielle triggere så lenge de gikk i artskar. Det vokste opp ca 15 ungfisk sammen med de voksne, helt på egenhånd. Mye javamose i karet ga yngelen skjulesteder når de var veldig små.
På slutten av året satte jeg C. metae leksgruppen min sammen med en annen Corydoras-art, og da sluttet de nesten med egglegging. Kun noen få spredte ganger la de egg etter det.
Avkommet er greie å ha med å gjøre, og spiser tilpasset yngelfôr, men C. metae yngel vokser ekstremt sent. De er den mest tregtvoksende arten jeg har vært borti blant Corydoras. Jeg ville si at de krever spesielt næringsrikt fôr for å vokse tilfredsstillende.
MagnusN: som andre Corydoras
Glenn Kongstein: Gruppe på 8 stk eget arts kar. kaldt vann skifte. mye levende for først.