6 oppdrett i 2013

Lars Jamne: Artskar på 60l med 6-7 godt voksne individer. Ukentlige delvannsbytter, god fôring resulterte i første egglegging for halvannen uke siden og plutselig nå så fant jeg yngel på 15mm+ svømme rundt innimellom ferskvannstangen. Altså de har lekt og klekket uten min viten.

pH: 6,25
Temp: 23-25
Filtrering: HMF finfilter + Eheim Classic
Godt beplantet med ferskvannstang, litt redmoore røtter og noen "hule formasjoner" av skifer.
Rita A: De voksne leker og legger egg i et artskar (85l), de er rå eggspisere så eggene må plukkes med en gang, og klekkes i egen tank. Eggene klekker etter 5 dager i ph 6,3 og temperatur 26 grader. Yngel fóres opp på microorm og nyklekket artemia, senere fóret med diverse mallepiller og diskusbits.
Sølvi Gullaksen: Foreldre i eget kar og med god foring av frossentfor . Yngel foret med nyklekket aretemia de første ukene.
Pål sine fisker: Går i kar med Corydoras Adolfoi, L-183 og grenmaller.
Ph 6,8, GH og KH ca 1. Temp 24 grader.
Anders K: En voksen trio lekte og la noen få egg i et 132 liters akvarium. En stund var de alene, da begynte eggleggingen. De fortsatte etter innsetting av noen få andre Corydoras.

Weitzmani-trioen ble senere flyttet til et nytt, mindre artskar. Men ved rens av det utvendige filteret i 132 literen dukket det opp en ganske bra utviklet, liten tass... der i filteret hadde den vokst opp. Men den fikk altså nok næring der til å leve og vokse.

Den lille ble flyttet sammen med den voksne trioen, der den lever i beste velgående.
Alexander G: Bytter 60-70% vann i uken og mater rikelig.