5 oppdrett i 2006

MalawiCiklider: Etter at vi utvidet vår hagedam til 10 000 liter kom også leken i gang blandt gullfiskene.
En dag jeg gjorde rent i dammen kom jeg over en liten yngel av Gullfisk. Da var det bare å gå i gang med håven å søke etter yngel under planter og gress i dammen. Resultatet var ca 20 yngel som fikk sitt eget 50l akvarium. 14 lever i dag i beste velgående. De ble foret med Tetra for yngel og vokser raskt. Disse skal gies bort om litt.
Tømrern: Det er enkel fisk i seg selv å drive oppdrett på. men hagedammen gjør det enkelt. Og det er tydlig at gullfisken yngler ved store tempratursvingninger. Sommern 2006 hadde jeg 5 forskjellige kull med yngel.
Og det ble ca 150 overlevende til sammen. det blir selvsagt en kraysi miks av dette siden jeg har flere typer gullfisk men de er flotte. Koien min har jeg hatt yngel på ,men da ble jeg overivrig og tok de ut for å passe på de i et kar .Men de døde etter 1 uke. så jeg burde latt dem vere i dammen.
Jeg har hatt dammen i 7 år nå og hatt yngel i de 5 siste årene.
gullkalle: Fikk mine to første gullfisk i dammen ute, ble straks døpt Fia og Finnbeck. Skjønte vel ikke helt at de hadde fått små før på høsten. 8 stykker ble med inn på vinterferie.
Elin K: De ble flyttet til utedam om våren og startet å leke umiddelbart. Alt gikk av seg selv, og jeg saumfarte dammen om høsten for å få med meg alle inn for vinteren :)
Jørn Henning Flåten: ute i hage dam