12 oppdrett i 2007

Pål L: Flytta de søte små i en balje to dager, så null egg, men da jeg var i ferd med å tømme ut, var det plutselig yngel. Neste dag skulle det vise seg å være over hundre..
Nemoas: 35liters kar..
klinkekuler på bunn...
noe hornblad.
ph 7 temperatur 26grader celsius
E-Dahl: lekte over klinkekuler, svært enkelt å få yngel av.
foret opp på artemia og vokser hurtig
Tetragonity: Få fisk i hovedakvariet og vill plantevekst. De dukket bare plutselig opp en dag. Disse har nok overlevd på grunn av de tette plantene, da foreldrene ikke har fått tak i alle egg/yngel. Så det går an uten å prøve også =)
MagnusTT: Setter en fødeboks oppi selskapskaret, boksen er fylt med hornblad og settes litt på "gløtt" og da svømmer fiskene oppi å legger egg. fisker opp yngel etterhvert som de klekker å forer dem opp på artemia.
Frank Frestad: Satte et fødekar med javamose litt under vannlinjen, Sebrafiska svømmer inn og legger egg, flyttet fødekaret til et eget kar, hvor eggene klekket etter 3-4 dager.
Torden: Satte 8 stk voksene fisk i et yngelkar på 15liter i 5 dager.
Det tok 2 dager før jeg så første yngelen. Ga dem flytende mat den første uken og senere nutron baby mat. Vet ikke hvor mange det er, men det er en ganske så god flokk. Kjempe gøy!
aquafish: Det skjedde av seg selv. sebrafisker gikk i et lite kar sammen med noen platyer og sverddragere. En dag oppdaget jeg at det var mange flere sebrafisker oppi der.... Da hadde yngelen allerede vokst seg stor. Grunnen til at yngelen overlevde var at bunnen var dekket med grov engelsk elvegrus. Eggene falt igjennom grusen, ble klekt, yngelen gjemte seg i grusen mens den vokste opp.
DaDogg!: ut fra stuekaret med to fisk,
oppi et 18liter kar med grov netting over bunnen. lot dem være der ca 24timer før jeg tok dem tilbake til stuen.
Etter ca 4 dager kunne jeg se bitte små svarte streker som vokste seg til fisk. :)
foret med flytende yngelfor -kommer tilbake med navnet på maten.
Lynet: Jeg satte en leksgruppe over i et 12-liters kar med lav vannstand og runde steiner på bunnen. Fiskene leker gjerne tidlig på morgenen og eggene blir spist hvis de ikke synker ned blant steinene.
Fiskene fikk gå der et par dager før jeg slapp dem tilbake i hovedkaret.
12-literen lot jeg stå med bare en luftpumpe i. Etter en liten uke var det fullt av yngel i karet. :D
Yngelen matet jeg med avskallede artemiaegg og nyklekket artemia.
Reierstan: Hadde en stim med Danio rerio gående i et akvarium ved arbeidspulten min. Pga. mangel på flere forautomater ble fisken flyttet til et annet akvarium før juleferien. Etter jul viste det seg at akvariet inneholdt 30 til 40 snå yngel.
Berit: tok vann fra hoved karet og hadde dette i en 13 liter sammen med en luftpumpe og javamose. som substrat hadde jeg klinkekuler.(sån at eggene ville være beskyttet) satt alle sebrafiskene i 13 litern og lot de være der i 2 døgn. (satte de da tilbake i
hovedkaret)
etter ca 3 dager satte yngelen seg på glasset (alt for mange til å kunne telles:)
1-2 dager senere var yngelen frittsvømmede og svømte som en liten sky i karet. matet med potetvann i starten, knust tørrfor etter dette