11 oppdrett i 2008

Michael Tveter: Ha en god stim med disse sammen med en dott javamose og du vil snart få flere små.
scnuppa: 5stk utvalgte fisk fra stimen ble plassert i ett 40liters kar med masse javamose. Lot de være der i 2 døgn og satte de tilbake til hovedkaret etterpå. Etter ca 3dager var det masse små strek. De vokste opp på artemia :)
Josti: Det dukket noen små opp i et kar med bare sebrafisk når jeg fjernet de voksne.
MagnusTT: de yngler i en fødeboks med masse javamose og hornblad. blir en 15 yngel hver gang.
E-Dahl: leker over klinkekuler
Blackdet10: fikk yngel av pale ciklide, tok ut alle voksne fisk, etter ca 5 dager dukket noen små frem, kun to overlevde oppforingen
cecilie82: Ble funnet i et avsluttet kar pga punpa røyk. håper på mange flere av disse. de er så fine :D
Mvjnz: Prøvde ikke på oppdrett, det gikk helt av seg selv. De voksne ble flyttet fra et kar til et annet, og etter ca en uke fant jeg masse yngel i karet hvor de hadde vært (de voksne var der i ca 2 uker før de ble flyttet). Yngelen ble foret opp med frysetørkede mygglarver som jeg knuste under vann slik at det sank.
Reken: Tok to hanner og to hunner oppi et lite oppdrettskar på ca 17liter. Vannstanden var på ca 10cm, og i bunnen hadde jeg et dobbelt lag med klinkeuler. Kan være lurt å ha en liten plante oppi så de ikke blir så altfor stesset. Morgenen etter ble eggene lagt og jeg tok de voksne fiskene tilbake til det vanlige akvariet.

Yngelen ble først foret med infusorier, før jeg gikk over til avskallet artemia. Jeg hadde ingen pumpe i yngelkaret til å begynne med, men byttet et litermål i tide og utide med vann i samme temperatur.
Blåmann: Satte en stim i et tett beplantet akvarium. Fjernet foreldrene og yngelen voks opp utrolig fort. Fora med mikromin og avskallet artemia
gjedde kongen: masse fisk! jeg hadd 45 stk masse javamose og klinkekuller på bunnen i stedet for sand eller grus