2 oppdrett i 2006

E-Dahl: hunnfiskene er skilt fra hannene og foret godt i noen uker med frossent for før lek, men det er ikke så nødvendig da dem er meget lekevillige og produktive.
lekskarret er 60 liter og fylt 1/2 med nytt friskt vann.
det er innredet med vanlig grus, luftstein, javamose, masse hornblad og finbladete vekster som eggene kan feste seg til.
under lek og til ynglen er klekt har jeg ikke mere lys i akvariet enn det som normalt er i rommet.
eggene kan mugle litt så jeg tillsetter også litt torv i leksvannet da det forhidrer mugg.

når leksakvaret har stått i tre dager slipper jeg i hunnen og lar henne gå der i to dager før jeg slipper i hannfisken som får gå i lekskarret ett døgn.
de kan leke parrvis og i en liten stim på 6 individer, men jeg har hatt best resultat når jeg har hatt i to hanner og en hunn.

etter 2-3dager er yngelen klekt og da forer jeg med infulsorier før jeg går over på artemia. (de spiser også avskallet)
jeg setter inn en filterboks som har fått modnet i ett annet akvarie, og så begynner jeg gradvis og fylle på nytt rent vann. (3liter i døgnet)
sjørtetetra er produktive og fra en hunn fikk jeg 400 yngel til å vokse opp. yngelen vokser svært hurtig.
temp 25, ph6 og bløtt vann
GeoMag: Lot en 45l stå halvfullt med springvann,varmekolbe og brusestein i 3 dager. Hadde masse javamose og litt hornblad oppi der og. Fant den fisken som var tykkest og slapp den oppi. De to tynneste slapp oppi etpar dager etterpå. Tre dager etterpå var det fult av egg! Fisket opp alle fiskene, tømte oppi litt fungistop, slo av lyset og foret i to uker med liquifry 1. Prøvde med nyklekket artemia etter 1 uke, men fikk ikke renset opp skikkelig etterpå, så der mistet jeg 90% av ynglen. Tabbe med grus i bunn.