Home
Avansert søk Gå til forum for planter Plantegalleriet

 
Endre info Gå til forum for Andre fisker Finn akvarier med denne planten Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen © Håkon Kolderup © Bjarne Sætrang
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Bucephalandra 'apple leaf'

Kjell Tellefsen
© Kjell Tellefsen (1 bilder)
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Araceae (Myrkonglefamilien)
Orden: Alismatales
Type:
  • Rhizomplante
Vanskelighetsgrad: Lett
Lett
Vekst: Veldig sakte
Veldig sakte
Høyde: 5 - 8 cm
Bredde: 5 - 8 cm
Beskrivelse av alle planter med genus 'Bucephalandra': Bucephalandra er en slekt blomstrende planter innenfor Myrkongle-familien. Det fins pt. to beskrevne arter : B. gigantea (synonymt med B. catherineae og B. magnifolia) og B. motleyana. I tilleg fins det mange varianter, blandt dem kan det vise seg å være nye arter. Disse variantene kan ha ulik størrelse, bladform og farge. Fargene kan variere fra blåsvart via mange grønnsjatteringer, til blått og rødt/rødbrunt. De varierer i størrelse fra 5 til 15+ cm, de fleste er under 10 cm.

Bucephalandra finnes kun på Borneo. De vokser i tette klumper eller tepper på steiner i og ved bekker og elver, ofte i svært næringsfattig og surt vann. I tørketiden klarer de seg bra over vann, og derfor kan de være flotte i et paludarium.

Alle kjenner til Anubias-artene som enkle og lite krevende arter i akvariet. Bucephalandra har mye til felles med disse, de er rhizom-planter og kan greie seg i de fleste akvarium-oppsett. De festes på stein eller røtter, og vokser langsomt. Alle er små planter, og planter som står konstant under vann blir oftest mindre enn de som vokser ved overflaten. Vekst og størrelse øker med godt lys, næring, strøm og CO2-tilførsel. Hvis vann-parametrene endrer seg, kan planten ha tendens til å "smelte" slik som de fleste Cryptocoryne-arter.

Da disse plantene i de senere år havnet på plante-eksportørenes salgslister ble de fort en mega-trend i USA. Her i Norge er de nesten ikke å finne i handelen, og de er gjerne dyre i innkjøp. Men dette er planter som fortjener en større plass også hos norske akvarister, de er et flott innslag i de aller fleste akvarier, fra nano-kar til store plantekar. En aquascapers drøm !
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Vil du skrive en beskrivelse??
Lokasjon
Asia » Borneo
Forhold i akvariet for best trivsel:
Plassering i akvariet: Front
Front-midten
Midten
Midten-bak
Bak
Lyskrav: Veldig sakte
Veldig sakte
Veldig lite lys til Mye lys
Temperatur: 20-28o C
PH i vannet: help 5.0 - 8.0
GH (Hardhet): help 0.0 - 10.0o dH
Endre info Endret sist: 05.08.16-11:49 av SilverShaded