Oppdrett av Tateurndina ocellicauda (Indianergoby)


Valgte ut 1 gutt og 2 damer. Brukte en helt vanlig pleco hule i en liten dimensjon la litt mose over inngangen. Hannen passer egg og hule. Fjern damene så fort du ser antydning til egg.
Når ynglen er fritt svømmende fjerner du hannen også. Fores enkelt opp på micro orm fra dag 1.

7 oppdrett av denne arten registrert mellom 2006 og 2020

Vis oppdrett pr år:
2020 2014 2012 2007 2006
  Kommentarer
Mikkel Thorkildsen
Mikkel Thorkildsen 0 Oppdrett av Indianergoby
Oppdrett av denne fisken er ikke spesielt vanskelig. Utfordringen ligger i å for den små yngelen slik at de kan ta tørrfor.

En fremgangsmåte som har virket for meg, er å ta to voksne eksemplarer, en han og en hunn, over i et eget lekskar. Fiskene må være foret godt på forhånd og gjerne vise leksadferd, før de taes over. det går trolig fint ed en han og flere hunner også.

Fiskene liker å leke inne i huler, der hannen passer eggene etter gyting. Dette løses på en grei måte ved å legge noen plastrør på ca 10 cm lengde i lekskaret. det bør nok være grus i lekskaret. Hannen finner seg en hule og begynner å lokke hunnene inn. Når leken er unnagjort, jages hunnen ut. Da er det på tide å ta hunnen ut av karet. Hannen vil passe eggene til de klekker. Når yngelen er frittsvømmende slutter hannen å bry seg om yngelen, men spiser de ikke. Ta hannen ut, og start foring med masse smått levende for.

Alternativer til denne løsningen kan være å legge plastrørene i hovedkaret. Når fiskene har gytt og hannen passer eggene, kan rør og fisk enkelt taes ut ved å tette hver ende av røret med en finger. Røret legger over i et egnet kar for videre klekking.

Jeg hadde et kar medmye javamose ol da mine la egg. Jeg lot yngelen klekke i dette. Yngelen fant mat selv, og etter hvert kunne jeg fore medavskallede artemia egg. Frafallet blir nok ganske stort ved denne løasningen.

Ellers kan fiskene gjerne leke i hovedkaret også ved å legge egg på trangeplasser, som bak pumper ol.

Mikkel