Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Ciklider Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Andre har fisken sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Janne Ekström © Bjarne Sætrang © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Biotodoma cupido

Vanlig akvariefisk

Cupidociklide

Erlend D Bertelsen
© Erlend D Bertelsen (7 bilder)
Johnny Jensen Johnny Jensen Liz H. Johnny Jensen
Beskrevet: Heckel, 1840
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Cichlidae (Ciklider)
Orden: Perciformes (Piggfinnefisker)
Engelsk populærnavn: Greenstreaked eartheater
Tidligere/andre navn: Acara subocularis
Geophagus cupido
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
GULL
Vanskelighetsgrad: Middels
Middels
Maks. størrelse: 14.0 cm
Kjønnsforskjell: Noen angir at fullvoksne hanner har heltrukne blå linjer under øynene mens hunnene har flekker. Voksne hanner har noe utdratte spisser på rygg- og analfinnene. Andre mener at en slik kjønnsforskjell ikke er til stede. Ved lek kan man se forskjell ved å se på genitalpapillene.
Fór og fóring: Carnivore help

Omnivore i akvarium. Har nokså liten munn, og liker derfor liten mat. Er litt reservert i matfatet, særlig om det er aktive og glupske arter der. Det er derfor viktig å følge med at den faktisk får i seg noe mat. Den liker å sile sanden gjennom gjellene på jakt etter mat, så det er viktig at sanden ikke er skarp! 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunn og midtsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Biotodoma': Vil du skrive en beskrivelse av alle artene med denne genus?
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Arten er nokså fredelig og sky. Den setter pris på fred og ro, og bør derfor ikke holdes sammen med veldig aktive eller aggressive arter. Mellomstore/ mindre, fredlige fisker er ideelle sammen med disse.

En oval, mellomtykk fisk. Det finnes flere fargevarianter. Grunnfargen er sandfarget eller en annen lys farge. Den har en svart prikk på ryggen - ned mot halen. Et svart bånd løper fra pannen gjenom øyet og ned til hjørnet av gjellelokkene. Fargen varierer med lysvinkelen. På godt voksne individer som holdes under optimale forhold skinner den i alle regnbuens farger. Fiskens kropp skinner i grønne, blå og fiolette nyanser alt etter hvordan lyset faller inn. Ungfisk er nokså fargeløse i forhold. På sidene av hodet har de iridiscerende blå områder.

Biotop:
Klartvannselver med langsom vannbevegelse. Lett surt vann blant nedfalne trestammer og røtter og fin sandbunn. Akvariet bør derfor innredes med gjemmesteder (planter og røtter) i bakkant og åpne flater med sandbunn i forkant.

Om oppdrett:
Arten er sjelden å drette i akvarium. Under leken kan de være nokså aggressive (revirhevdende) og grave en del i akvariet.

De leker åpent og legger eggene i en utgravd fordypning i substratet eller på en litt større sten. Tidligere rapporter anga at de var munnrugere, men dette er ikke korrekt. De bruker imidlertid munnen til å flytte yngelen fra skjulested til skjulested.

Hunnen legger rundt 100 egg, som hun vokter mens hannen vokter reviret. Eggene klekker etter ca 2 dager, og yngelen blir frittsvømmende etter omlag ytterligere 8 dager.

Yngelen må få svært liten mat - f.eks infusorier og flytende fôr. Først etter ytterligere et par uker er den stor nok til å kunne få nyklekket artemia. Yngelen er svært følsom for vannkvaliteten, og er vanskelig å få til å leve opp.
Lokasjon
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 100 cm
Min. størrelse i liter: 250 Liter
Temperatur: 23-29o C
PH i vannet: help 5.0 - 7.0
GH (Hardhet): help 5 - 20o dH
Endre info Endret sist: 26.12.05-12:49 av Admin