Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Andre fisker Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mette F © Lars Odland © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Nomorhamphus ebrardtii

Halvnebb

Rita Aspevik
© Rita Aspevik (3 bilder)
Rita Aspevik Rita Aspevik
Beskrevet: Popta, 1912
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Hemiramphidae (Halvnebb)
Orden: Beloniformes (Horngjelfisker)
Engelsk populærnavn: Red fin halfbeak / Sulawesi halfbeak
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Brakkvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
SØLV
Vanskelighetsgrad: Middels
Middels
Maks. størrelse: 9.0 cm
Kjønnsforskjell: Hunner er større og mer tettvokst enn hannene, hunnene har også vanligvis kortere nebb og mindre farge på finnene. Hanner har lengre, men aldri buet nebb. Hannenes analfinne er foldet og danner et gonopodium lik f.eks guppy og molly.
Fór og fóring: Omnivore help

Foretrekker levende fór, men aksepterer også frossenfór som mygglarver, artemia og mysis. Kan også ta flak- og annet tørrfór. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Topp- og midtsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Nomorhamphus': Vil du skrive en beskrivelse av alle artene med denne genus?
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Dette er en av flere arter som selges som "Celebes halfbeak". I motsetning til andre arter har N. ebrardtii et rett nebb og rød/oransje finner. De har ingen blå eller svart farge på nebbet eller finnene. Look-a-like artene er N. hageni som har oransje rygg- og analfinne mens halefinnen er oransje fra haleroten og halvveis ut, og N. ravnaki som har rød rygg- og halefinne, men gul analfinne.

Nomorhamphus ebrardtii (og halvnebb generelt) har et rykte på seg for å være vanskelig å holde. Dette er ikke helt berettiget. Når de har slått seg til ro og aksepterer fóret de får er de hardføre og tolerante for alt fra litt surt vann til svakt brakkvann. Men de er svært intolerante overfor plutselige endringer i vannverdiene så store vannbytter kan ende opp med fiskedød. Små ukentlige vannbytter (ca 5-10%) anbefales.

Dekkglass må brukes da fisken hopper, flyteplanter begrenser også hoppingen. Ebrardtii kan svømme rett i glasset og skade seg hvis den blir skremt, planter langs sideglassene vil bidra til å forhindre dette.

De kan være svært aggressive mot hverandre uansett kjønn (om de går i for små kar) men dreper hverandre sjelden. Faren er at de skader nebb og finner, og dette kan bidra til infeksjoner som munnsopp og finneråte. En hann holdt med flere hunner er den beste løsningen om du har dem i kar under 100l. I større kar kan du holde flere hanner hvis det er godt beplantet, spesielt flyteplanter, for å skape områder som tillater hannene å unngå hverandre. Ebrardtii er harmløs mot andre fisk så lenge de er for store til å passe i munnen.
Lokasjon
Asia » Indonesia
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: n/a
Min. størrelse i liter: 100 Liter
Temperatur: 24-26o C
PH i vannet: help 6.7 - 7.5
GH (Hardhet): help 5 - 12o dH
Endre info Endret sist: 13.02.12-00:01 av Rita A