Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Ciklider Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rolf H Dahl 2012 © Pål A. Hegland © Lene Jødahl
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Apistogramma acrensis

© Akvaforum
Kan du bidra med et bilde av denne?
Beskrevet: Staeck, 2003
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Cichlidae (Ciklider)
Orden: Perciformes (Piggfinnefisker)
Tidligere/andre navn: Apistogramma sp. "Rio Acre"
Apistogramma sp. "Rio Branco"
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
Ikke satt
Vanskelighetsgrad: Middels
Middels
Maks. størrelse: 6.0 cm
Kjønnsforskjell: Hannene er som regel større og mer fargerike enn hunnene. Hunnene blir som regel helt gule når de er klare for lek.
Fór og fóring: Omnivore help

Da disse holder seg mest på bunnen og midsjiktet av akvariet er det praktisk med mat som synker. Rekepellets og frossen artemia er en hit, men de kan også like sporadiske algetabletter. Noen apistogramma-arter kan vise allergireaksjoner på røde mygglarver, så noen akvarister velger å ikke mate med det i det hele tatt. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunn og midtsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Apistogramma': Apistogramma-artene er dvergciklider som alle hører hjemme i Sør-Amerika. Apistogramma er jordspisere og derfor avhengig av finkornet sand i akvariet.

Ap. Forekommer i hovedsak i elvesystemene Orinoco og Amazonas og kan deles i elv (riverine), bekk (creek) og uspesialisert gruppe. Elve-typen (inkl. A. meinkeni og A. uaupesi) kan ha en ustrukturert biotop med strøm/sterk strøm og lommer/groper med rolig vann og sand, alternativt sprekker i steinformasjoner. Bekke-typen (distinkt han/hunn forskjell i form og farve, inkl. A. macmasteri-gruppen) har en strukturert biotop med sandbunn, drivved og blader i rolig flytende eller ganske stillestående bekker. Uspesialisert Ap. (han/hunn forskjellig størrelse, men bare lite variasjon i farve) finnes i varierende type biotoper.

Ap. er ikke kjent etablert i større elver men holder seg til de mindre tilførselselver/bekker med begrenset vanndybde på et par m helt ned til bare få cm. Ap. trives best med helt mykt vann med ph rundt 5,5 og temp. 24-27°C men kan tilvennes andre vannkvaliteter. Lite tolerant for temp. over 30°C. Ved oppdrett er temp viktig for fordeling av hanner og hunner i kullet. Høyere temp gir flere hanner. Likevekt rundt 26°C, høyest overlevelse mellom 24-27°C. Ap. ser ut til å like seg i kolonier med samme art, dog ofte med tetra og andre arter i nærheten.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Apistogramma er jordspisere og er derfor avhengig av finkornet sand som substrat i akvariet. De liker at akvariet både er godt beplantet eller har adgang til skjulesteder og åpne områder. De kan være sky, men fungerer greit med roligere innbyggere, som gir økt trygghetsfølelse. De trives best i grupper med kjønnsfordeling en alfahann og to hunner som har egne revir innenfor hannens større territorie.
Lokasjon
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 80 cm
Min. størrelse i liter: 100 Liter
Temperatur: 24-28o C
PH i vannet: help 6.5 - 7.6
GH (Hardhet): help 0 - 10o dH
Endre info Endret sist: 30.03.06-14:47 av Terapitanktenker