Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Maller - L-maller/sugemaller Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Rita Aspevik © Sonja Cygnel
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Corydoras sp. CW043

Ian Fuller
© Ian Fuller (8 bilder)
Benny Hubel Hansen Benny Hubel Hansen Benny Hubel Hansen Benny Hubel Hansen
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Callichthyidae (Pansermaller)
Orden: Siluriformes (Maller)
Engelsk populærnavn: Peru-eques
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
Ikke satt
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 5.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunner er fyldigere i kroppsformen enn hanner, de blir også noe større.
Fór og fóring: Omnivore help

Altetende. Frossen- og levendefór, tablettfór. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunnsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Corydoras': Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh.

De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene.

Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale.

Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras!

Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen.

Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange.

Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: CW043 er nesten identisk med Corydoras eques fra Brasil, bare små detaljer i kroppsfasong og fargemønster skiller dem. Man mener disse to i utgangspunktet er samme art og en teori er at brasiliansk eques er kastet over bord av fangstmenn på vei til fiskemottak i Peru, og at arten deretter har tilpasset seg sitt nye leveområde. CW043 er litt buttere i kroppen og det oransje båndet rundt nakken er ikke så bredt og jevnt som på eques. CW043 trives i kjøligere vann enn den brasilianske eques og har vist seg noe enklere å drette i fangenskap. Arten er rapportert drettet helt ned i 18 grader mens eques er drettet i 26-28 grader.
Lokasjon
Sør-Amerika » Peru
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: n/a
Min. størrelse i liter: 60 Liter
Temperatur: 20-24o C
PH i vannet: help n/a
GH (Hardhet): help n/a
Endre info Endret sist: 27.03.15-16:48 av Rita A