Oppdrett av Corydoras caudimaculatus


Er drettet i akvarium, men er ikke av de enkleste. Lav ph anbefales.

Dersom man ønsker å forsøke å få dem til å leke og legge egg, er et artskar med en leksgruppe ofte det beste. Ph bør være godt under 7, mye javamose, sand på bunnen. En trerot de kan søke skjul under hjelper på tryggheten.
Corydoras generelt pleier å være rundt et år gamle når de blir kjønnsmodne og klare for lek og egglegging.

For å kondisjonere fiskene til lek, fôres de godt og variert to ganger om dagen med proteinrikt og næringsrikt fôr, f.eks. røde mygglarver og div. frossentfôr, meitemark-sticks, rekepellets og div. malletabletter for omnivore maller (ikke for grøntspisende maller). Vannbytter to ganger i uken, ca 30% pr gang, med noe kjøligere vann enn det som er i akvariet. Skjer det ingenting i løpet av noen uker, kan vannbyttemengden økes til 50% av vannvolumet pr bytte. Dette pleier å sette dem i gang før eller siden.

Noen ganger tar det bare et par dager, andre ganger noen uker, før fiskene begynner å leke etter at man har flyttet en gruppe Corydoras over til et eget lekskar. Avhengig av arten, selvsagt. C. caudimaculatus kan kreve noe mere tid.

3 oppdrett av denne arten registrert mellom 2007 og 2014

Vis oppdrett pr år:
2014 2011 2007
  Kommentarer
mona o
mona o 0 Min erfaring:
De er enkle hos meg. Leker og legger egg jevnlig, men de går i et selskapskar og det vokser ikke opp yngel. Eggene er vanskelige å finne igjen (for å evt ta dem ut) side det er et tett beplantet akvarium.