Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Maller - L-maller/sugemaller Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Geir Rolfsnes © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Corydoras condiscipulus

Rita Aspevik
© Rita Aspevik (18 bilder)
Mona O Mona O Rita Aspevik Rita Aspevik
Beskrevet: Nijssen & Isbrücker, 1980
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Callichthyidae (Pansermaller)
Orden: Siluriformes (Maller)
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
GULL
Vanskelighetsgrad: Ikke satt
Ikke satt
Maks. størrelse: 6.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunnene blir ca en halv cm større enn hannene, og kjønnsmodne hunner har også en rundere buk pga eggutvkling.
Fór og fóring: Omnivore help

 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunnsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Corydoras': Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh.

De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene.

Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale.

Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras!

Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen.

Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange.

Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: C. condiscipulus er ikke så vanlig i handelen, noe som er veldig synd da det er en meget vakker Corydoras. Den har fått sitt navn, condiscipulus som betyr "stim-kamerat", ettersom den i naturen går i flokk sammen med den svært like Corydoras oiapoquensis. Fargetegningene på de to artene er like. Forskjellen er at den førstnevnte er større og en langsnutet art.

Til tross for at det overalt i litteratur og internett-informasjon nevnes at disse to artene går i stim og påtreffes i blandet flokk i naturen, figurerer det likevel ulike temperaturangivelser på disse. C. condiscipulus hevdes å skulle ha kjølig vann helt ned til 20°C, mens C. oiapoquensis oppgis å kunne ha opptil 28°C. Dette er motstridende informasjon, det beste er å legge seg midt på treet mht temperatur på begge, rundt 25°C.
Lokasjon
Sør-Amerika » Rio Oiapoque (Oyapock)
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 70 cm
Min. størrelse i liter: 70 Liter
Temperatur: 23-28o C
PH i vannet: help 6.0 - 7.2
GH (Hardhet): help 0 - 8o dH
Endre info Endret sist: 27.03.15-17:58 av Rita A