Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Maller - L-maller/sugemaller Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Andre har fisken sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Berglind Sandaas © Bjarne Sætrang © Harald Krystad
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Corydoras elegans

Vanlig akvariefisk
-mette-
© -mette- (11 bilder)
Johnny Jensen Johnny Jensen Johnny Jensen -mette-
Beskrevet: Steindachner, 1876
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Callichthyidae (Pansermaller)
Orden: Siluriformes (Maller)
Engelsk populærnavn: Elegant corydoras
Tidligere/andre navn: Corydorus elegans
Corydoras pestai
Gastrodermus elegans
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
SØLV
Vanskelighetsgrad: Middels
Middels
Maks. størrelse: 5.5 cm
Kjønnsforskjell: Hannfisker har mer og kraftigere mønster på kroppen enn hunnfisker. Hunnfisker er noe rundere i buken.
Fór og fóring: Omnivore help

Altetende. Spiser rester etter annen fisk, men bør også få tilleggsfôr som rekepellets og synketabletter beregnet på corydoras. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunnsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Corydoras': Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh.

De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene.

Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale.

Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras!

Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen.

Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange.

Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Corydoras elegans kan ha svært varierende mønster og farger på kroppen, så ulike at man i blant kan tro de er ulike arter. Det er spekulert i om det faktisk kan være noen ulike arter, men foreløbig er ikke dette skikkelig utredet. Forveksles ofte med opptil flere svært like arter, blant annet Corydoras bilineatus og Corydoras nanus.

Generelt for hold av Corydoras:
Holdes i grupper på minst 5-6 individer, gjerne flere. Innredning med fint og avrundet bunnsubstrat som sand. Røtter og steiner som danner gjemmesteder, skjul og overheng. Planter er ikke absolutt nødvendig, men øker tryggheten pga gjemmesteder samt at planter hjelper til med å holde mengden avfallsstoffer i vannet nede da de forbruker det som næring.
God filtrering og rutinemessige delvannsbytter.
Lokasjon
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 60 cm
Min. størrelse i liter: 60 Liter
Temperatur: 22-25o C
PH i vannet: help 6.0 - 7.5
GH (Hardhet): help 0 - 8o dH
Endre info Endret sist: 21.01.11-12:05 av Jørn Henning Flåten