Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Maller - L-maller/sugemaller Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Andre har fisken sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Morten Nordby © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Corydoras oiapoquensis

Mona O
© Mona O (13 bilder)
Mona Opland Rita Aspevik Rita Aspevik Rita Aspevik
Beskrevet: Nijssen, 1972
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Callichthyidae (Pansermaller)
Orden: Siluriformes (Maller)
Engelsk populærnavn: Flag Tailed Panda Cory
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
SØLV
Vanskelighetsgrad: Middels
Middels
Maks. størrelse: 5.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunnfisken er rundere i buken.
Fór og fóring: Omnivore help

Altetende. Frossenfôr. Fôrtabletter. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunnsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Corydoras': Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh.

De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene.

Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale.

Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras!

Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen.

Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange.

Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Corydoras oiapoquensis er en nydelig art, kroppsfargen er beige med sort øyemaske og sort flekk i ryggfinnen. Halefinnen er sort og hvit stripete. Øvrige finner uten mønster og farger.

I naturen påtreffes C. oiapoquensis i stim med den større arten Corydoras condiscipulus. De har helt like fargetegninger, men C. condiscipulus er langsnutet art og blir noe større.

Til tross for at det i litteratur og internett-informasjon nevnes at disse to artene går i stim og påtreffes i blandet flokk i naturen, figurerer det likevel ulike temperaturangivelser på disse. C. condiscipulus hevdes å skulle ha kjølig vann helt ned til 20°C, mens C. oiapoquensis oppgis å kunne ha opptil 28°C. Dette er motstridende informasjon, det beste er å legge seg midt på treet mht temperatur på begge, rundt 25°C.

Har også en viss likhet med den mer kjente Corydoras panda.
Lokasjon
Sør-Amerika » Rio Oiapoque (Oyapock)
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 60 cm
Min. størrelse i liter: 60 Liter
Temperatur: 22-26o C
PH i vannet: help 6.0 - 7.2
GH (Hardhet): help 0 - 12o dH
Endre info Endret sist: 21.12.08-02:03 av Admin