Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Maller - L-maller/sugemaller Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Andre har fisken sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Geir Kristiansen © Trond Gimre
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Corydoras robineae

Vanlig akvariefisk

Flagghalecorydoras

Johnny Jensen
© Johnny Jensen (12 bilder)
Johnny Jensen Johnny Jensen Johnny Jensen Johnny Jensen
Beskrevet: Burgess, 1983
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Callichthyidae (Pansermaller)
Orden: Siluriformes (Maller)
Engelsk populærnavn: Flagtail cory
Tidligere/andre navn: Mrs Schwartz's Cory
Bannertail cory
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
SØLV
Vanskelighetsgrad: Middels
Middels
Maks. størrelse: 7.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunner fyldigere i kroppsformen.
Fór og fóring: Omnivore help

Altetende. Frossen- og levendefôr. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunnsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Corydoras': Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh.

De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene.

Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale.

Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras!

Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen.

Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange.

Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: En unik Corydoras art, den eneste kjente arten som har den spesielle halefinnen med horisontale sorte og hvite striper.Populærnavnet Flagtail Corydoras er pga den distinkte halen. Mange arter har loddrette striper i halen, men kun C. robineae har de horisontale (vannrette).

En art som også er kjent for å svømme midt i vannet (ikke bare langs bunnen) i stim, slik bildet ovenfor i profilen viser eksempel på.
Denne arten er spesielt sårbar for å miste bartene sine om underlaget er for skarpt. Det beste bunnlaget å tilby dem er fin, rundkornet sand eller til nød fin grus. Viktig med gode vannbytterutiner og renhold, da de kan få tæret bort bartene av usunne bakterier ved dårlig vannkvalitet eller for mye gammelt "grums" i bunnlaget som grus kan skjule. Sand er derfor bedre av flere grunner.
Lokasjon
Sør-Amerika » Rio Negro basin » Rio Negro - Øvre
Sør-Amerika » Rio Aiuana
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 80 cm
Min. størrelse i liter: 100 Liter
Temperatur: 23-26o C
PH i vannet: help 6.0 - 7.2
GH (Hardhet): help 2 - 12o dH
Endre info Endret sist: 13.02.08-01:17 av Admin