Oppdrett av Tanichthys micagemmae (Dvergkardinalfisk)


Ingen kjent framgangsmåte for oppdrett av denne arten. Kommenter gjerne om du har erfaring.

4 oppdrett av denne arten registrert mellom 2008 og 2013

Vis oppdrett pr år:
2013 2012 2011 2008
  Kommentarer
BettaBeauty
BettaBeauty 0 Veldig grei fisk
Voksne hanner spiller med finnene sine mot hverandre og kjekker seg for å få den beste plassen bland plantene. Hunnenen lokkes inn og de leker, siden blir hunnen ofte blass i fargene og virker stresset. Hannen ser ikke ut til å vokte eggene, men hannene spiller for å få den beste plassen.

Jeg hadde en stim på 10-15 fisk i en 64 liter, med en del javamose, de første månedene skjedde ingenting, men så dukket det opp små neonblå yngel nesten hver dag. På en uke oppdaget jeg tre nye kull, dette beror på hvor mange hunner det er i karet.

Ingen av de voksne rørte ungene, som fra andre dag har en signal-klar blå strek langs kroppen, denne forsvinner med alderen og ungfisken blir mer gul i fargen.

Etter min mening et veldig greit og fredelig innslag til plantekar, blir de holdt alene er det nærmest sikkert at de vil yngle.
BettaBeauty
BettaBeauty 0 Veldig enkel
Legger egg i planter. De voksne rører verken egg eller yngel. De første dagene er yngelet fargeløst, for så å utvikle en signal-klar neon blåfarge som får dem til å se ut som miniatyr neontetra.