Home
Du er her: Forside > Selges > Fisk >
Alle annonser/Søk Til salgs Fisk Andre dyr i akvariet Planter Akvarium Saltvann - utstyr/fisk/annet Annet Ønskes kjøpt Gis bort Byttes
NY! Liste over arter til salgs
Dine annonser Informasjon til bedrifter
Ny annonse!
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © -mette-
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Viktig informasjon om svindel på Akvaforum

Et sjarmtroll av en kulefisk - Ray

Kontakt Looneytunes
E-post Klikk her
Telefon 97765396
Sted Oslo (Oslo)
Kan sende? Nei
Rapportér annonse
Det er med mye vedmod at jeg må gi bort min hovmodige kulefisk Ray grunnet flytting/plass. Jeg kjøpte fisken høsten 2011, (allerede da ca. 10 cm med halefinnen), så jeg vet ikke hvor gammel han er eller hvor mye tid han har igjen for den saks skyld. For et par dager siden la jeg merke til at han hadde lagt egg, så jeg er ganske sikker på at han er en hunn. 

Ray er meget sjarmerende med sitt uskyldige smil og sine store dådyrøyne som er som tatt rett ut ifra japanske tegneserier. Man skulle trodd hun ikke kunne gjøre en flue fortrett, men det kan hun så absolutt. Til å være en sniker, er hun faktisk veldig flink til å jakte, og dreper det meste. Hun liker selskap, men er nok best holdt alene. Hun har tidligere delt tank med 3 fullvoksne siamesiske algeetere, hvorav to døde av naturlige årsaker, mens den siste... vel. Jeg observerte de to mange ganger ligge side om side som om de hengte sammen, men innstinktet vant til slutt, selv om det tok et par år. Det samme var tilfelle med en indisk kloreke. Det så ut som om de skulle leve lykkelig sammen alle sine dager, selv om bølle-reka kleip Ray i øyet i noe som ikke kan beskrives som annet enn terretorial-suicidal psykose, men Ray bare trakk seg litt unna med et smil om munnen. En dag var reka borte. Ray viste ingenting om den saken, og bare smilte. 

Bortsett fra vennene sine, foretrekker Ray en diet som består av reker, posthornsnegler og algetabletter. Det er stort sett gått i frossenreker, men jeg har klart å ha en stabil bestand posthornsnegler i tanken, så hun har hatt tilgang på disse når hun blir sulten nok, men venter gjerne på en real rekemiddag. Hun blir også meget engasjert når det daler algetabletter ned i tanken og går løs på disse med stor iver. 

Les om arten i fiskebasen for litt praktisk informasjon. Jeg kan jo nevne at jeg i utgangspunktet kjøpte en 110 liter(Juwel Rekord 800), men uansett hva jeg gjorde, så svømte hun bare opp og ned glasset og viste missnøye, og ble veldig mørk i fargen. Etter en stund kjøpte jeg 190 literen hun bor i nå, og da roet hun seg og begynte å smile. Jeg snakker ikke metaforisk nå, ansiktsuttrykket gikk fra Hulken til Bambi. Så du bør ha brukbar størrelse på tanken.

Appropo tanken, så skal akvariet også selges, så om du vil kjøpe hele pakka så er det selvsagt en mulighet. Den er på 190 liter og kommer med møbel. Med på kjøpet får du sand, diverse planter om du vil ha, en enorm mangroverot rot som fyller halve tanken, utvendig filter(Tetratec EX 700 eller 1200, litt usikker for øyeblikket) samt litt ektradeler og smårusk. Jeg har ikke laget annonsen enda, så ring om du skulle lure på noe.

Om du ikke kjenner så godt til kulefisker fra før, så kan det være lurt å lese denne: http://www.akvaforum.no/text.cfm?path=1798,1802,1836

Sist endret: 12.05.2018 kl 14:19

Kommentarer: [Ny kommentar]