Home
Du er her: Forside >
 
Tilfeldig bekjentskap
© Sigrid-Anette Vatne © Rita Aspevik © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Fikk fisk i datamaskina

Synnøve Ressem, Universitetsavisa

Det var tidlig på 90-tallet at Alterskjær hørte rykter om at noen hadde bygget om en Macintosh datamaskin til et akvarium for levende fisk. - Ideen var fascinerende, den ble til en drøm, etter hvert så sterk at det nærmet seg besettelse, betror Alterskjær til Universitetsavisa.

Et klenodium
Til daglig jobber han som IT-ansvarlig ved Vitenskapsmuseet, men har aldri jobbet med Mac. Men plutselig en dag, visstnok under en omfattende loftsopprydning på museet, åpenbarte det seg en nett liten sak, med umiskjennelig design og uforfalsket eplemotiv i fronten - en Mac Classic av edel årgang. Alterskjær nølte ikke med å slå kloa i den og begynte straks å omsette drøm til virkelighet.

Påske uten solfilter
- Jeg slo opp på nettet og fant tegninger og beskrivelser, men samtlige var tilpasset en senere årgang og måtte modifiseres. Dette var like før påske, og jeg tok hele stasen med meg til hytteferie på Glåmos. Der satt jeg og jobba, mens resten av familien koste seg i skibakken. Jeg hadde det helt topp, påstår entusiasten med stor overbevisning.

Kontorpryd
Først røska han ut all innmaten, og fikk en glassmaker til å renskjære glass etter mål. Slipinga besørget han selv. Deretter ble stykkene limt sammen med silikon og satt til utlufting en hel måned. Så kunne han endelig montere det hele sammen og innrede etter alle kunstens regler. Nå pryder den kontoret og forbløffer alle som kommer innom.

Oppmerksomhet
- Min treårige sønn ble helt vill og skrek over seg, jeg er ikke sikker på om det var desperasjon eller begeistring: Pappa, pappa, du har fisk i datamaskina! Den første fisken gikk det dessverre dårlig med, den hoppa ut en kveld og endte som tørrfisk. Men arvtakeren er i fin form og ser ut til ha det utmerket, sier den stolte eier, og bidrar gjerne med råd om noen føler seg inspirert til å gjenta bragden.

Tekst og foto: Synnøve Ressem

(29.12.2005)