Home
Du er her: Forside >
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Anna Uhlving © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Planer om nytt kjempeakvarium i Bergen

Holger Lockertsen

Direktør Kees Ekeli i Akvariet i Bergen har så langt bare satt arkitekter i gang med å tegne planer og satt i gang med å søke etter pengemidler.

Et nytt havakvarium som kan huse de største fiskene i våre farvann, kanskje til og med håbrann vil naturlig nok ikke bli en billig fornøyelse. Mellom 10 og 30 millioner vil prislappen trolig bli.

Ekeli har forhørt seg med turistnæringa, sjømatnæringa, universitetet og Havforskningsinstituttet om hva de synes om en slik utvidelse og reaksjonene er udelt positive. 
- Gitt riktig størrelse vil et slikt akvarium kunne nyttes i aktiv forskning. Det vil også øke betydningen Akvariet har som et vindu utad for det marine forskningsmiljøet og som turistattraksjon, sier direktør Tore Nepstad i Havforskningsinsituttet til Bergensavisen. 
Han mener også at det er fraværet av et gigantisk havakvarium som hindrer Akvariet i Bergen å være blant de ti ledende i verden. Aller helst ville han hatt et på hele tre millioner liter.

Det nye akvariet planlegges å bli gravd 10-12 meter ned i bakken utenfor den delen av nybygget til Akvariet som vender mot Laksevåg. Publikum skal kunne se ulike deler av akvariet når de beveger seg opp og ned i etasjene.

Ekeli lover at dette skal bli noe av, men hvort fort det går vil være avhengig av hvor fort pengene kommer inn.

Kilde: Bergensavisen
(13.01.2006)