Home
Du er her: Forside >
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Andreas Fredly © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Smågodt i Hillevåg

John Morten Jensen

Sten Arilds artikkel om dammen på Klepp begynte denne serien om fórdammer i vårt nærområde. Denne gang er det Morten Jensen som bidrar, og forteller om dammen i Hillevåg.

Håvard fanger levendefôr i dammen i Hillevåg

Denne dammen ligger flott plassert for oss som bor i Stavangerområdet. Den er meget lett å finne. Hvis man kommer fra "Kilden" kjøpesenter, fortsett oppover bakken, og tar andre vei til venstre, etter lyskrysset i bakken, da svinger man inn på Bergåsveien. Kjør helt inn og parker på P-plassen som er i enden av gaten. Kommer man sørfra, så sving av motorveien første avkjørsel etter tunnelen, ta ned til venstre mot Hillevåg, kjør rett gjennom rundkjøringen og ta andre vei til høyre - så er man i Bergåsveien.

dafnieDammen ligger rett innfor p-plassen og er ca. på samme størrelse som dammen på Klepp, dvs. 1/2 da. Gå 10 meter videre innover fra P-plassen - og man er ved dammen.

Dammen er bebodd av 8-10 ender, og det er nok dem som sørger for at daphniene har gode levevilkår. I alle fall finnes det normalt store mengder daphnier, og tidvis så får man også enorme mengder hvite mygglarver. Det finnes også endel vannkalver, som store ciclider slett ikke har noe imot som lørdagsgodt. De beste fiskeplassene er nok å stå på steinene rett utfor steingjerdet, eller under trærne på venstre side av dammen.

(03.02.2006)