Home
Du er her: Forside >
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mona O © Tom Lund © Natalie Jansen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

JAKs storauksjon 2007

Bjarne Sætrang

Mr. Evjeberg på Kilden viser fram en godbit Storauksjonene til Jæren Akvarieklubb er viden kjent for spennende objekter. Ikke rart at det derfor setter akvarister i bevegelse langs hele kysten for å få med seg dette årlige evenementet.

For undertegnede var dette andre gang på JAKs storauksjon. Tidlig lørdag morgen ble bilen fyllt opp med akvarister, kjølebager og isoporesker i Haugesund. Godt å være forberedt på storkjøp, av erfaring. En god seddelbunke var bunkret fra minibanken. En vet jo aldri.

I år kunne også dyrebutikken på Kilden kjøpesenter i Hillevåg friste med spesialtilbud kun gjeldene denne lørdagen. Med god erfaring fra denne butikken ble ikke akkurat Mr. Evjeberg arbeidsløs denne formiddagen da en stor gjeng fra Haugalandet stormet butikken. Spesielt mange spennende maller, noe planter og noen koraller ble med derfra før turen gikk til det store høydepunktet denne lørdagen, nemlig storauskjonen til JAK.

Handlekorga ble full etter besøket på dyrebutikken på Kilden i StavangerAlf Ole Bull Tornøe holdt før auksjonen tok til et glimrende foredrag fra Malawisjøen. Et passende tema kanskje, da en malawibølge ruller over sørfylket for tiden kan det se ut som. Dette viste seg også igjen på antall riftsjøobjekter under auksjonen.

JAK er drevne på å arrangere storauksjon. De klarte bra å fylle opp lokalet med kjøpelystne akvarister i år også. De sist ankomne måtte fint nøye seg med ståplass bakerst i lokalet. For de mer enn hundre frammøtte i auksjonslokalet ble også pent nødt til å følge godt med på budgivningen da de to auksjonariusene til tider holdt et svært høyt tempo. Ikke rart kanskje da flere hundre objekter skulle under hammeren denne lørdagen. I år hadde JAK også satt en begrensning på max. 20 objekter pr. selger. Dette bidrog nok kanskje litt til at auksjonen ikke dro ut altfor lenge etter mørkets frambrudd.

JAK er drevne på å arrangere storauksjonDet var et rikholdig utvalg i objekter. Alt fra store halogenlamper, akvarier, lysarmaturer, pumper, varmekolber til spennende fiskarter og store poser med planter gikk unna på løpende bånd. Kuriøse og spennende fiskearter gikk flere ganger for priser langt under priser på poser med enkle plantearter. For kjennere så kunne altså godbitene stå i kø under auksjonen. Som nevnt var det til dels mange objekter fra riftsjøene i år i forhold til tidligere. Undertegnede hadde sett for seg et godt utvalg i levendefødere, men disse var i noe mindretall i forhold til bl.a. malawi-og tanganyikaciklider. Likevel så ble det da med en pose eller to av levendefødende også nord til Haugesund. Også noen poser med spennende maller og poser med ciklider fyllte godt opp isoporeskene i bilen. Så mye at passasjerene pent måtte finne seg i å ha også isoporesker på fanget hele veien hjem. Slik er det nå engang å dra på storauksjon. En vet aldri hva en reiser derfra med.

Flere hundre objekter gikk under hammeren denne lørdagen på JAKs storauksjonFor akvarister som ennå ikke har vært på en storauksjon så er det kun en ting å gjøre. Dra neste gang! Du kommer aldri i verden til å angre på det!


(11.02.2007)