Home
Du er her: Forside > Artikler > Om fisk > Maller >
Akvarieskolen Nyheter Eksterne nyheter Om fisk Levendefødende Kulefisk Maller Ciklider Diverse Om planter Om andre dyr Om sykdom Om alger Innredning Gjør det selv Fotografi og bilderedigering Akvariebøker Annet
 
Tilfeldig bekjentskap
© Britt Brynildsen © Rita Aspevik © Lars Jamne
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Aspidoras C125, en livlig krabat

I denne artikkelen tar artikkelforfatteren for seg litt om denne pansermallen, erfaringer han har og egenerfaring om et litt uvanlig oppdrett i forhold til andre Aspidoras typer. (Leif E Johansen 23.09.2010)

Les merLes mer

Oppdrett på Hemiancistrus sp. L-128

Blue Phanthom blir denne mallen ofte kalt. Fisken med den intense blåfargen som nesten ingen andre fisker kan måle seg med. Dette er ingen uvanlig fisk å komme over i våre akvariebutikker. Dens utsøkte farge og litt sky personlighet gjør den til en majestetisk fisk i våre akvarier. (Andreas Bjørvik og Erlend D. Bertelsen 21.06.2010)

Les merLes mer

L-134 Peckoltia sp.

Det er vel egentlig ganske ofte man hører om at enten den eller den L-mallen er den peneste. Med så mange flotte å velge blant er det ikke enkelt. Men jeg tror vi alle kan være enige om at Peckoltia sp. L-134 er en av de flotteste. (Erlend D. Bertelsen 16.11.2009)

Les merLes mer

Corydoras weitzmani

Da Corydoras weitzmani ble gjenoppdaget i Peru i 2004 og dukket opp i akvariehobbyen året etter, forårsaket den mye oppstuss. Mange hadde forsøkt å finne den, men ingen lyktes. Det ble en Corydoras alle Corydoras-interesserte ville ha, og den mest omtalte. (Mona Opland 07.04.2008)

Les merLes mer

Lek og egglegging hos Corydoras

En bildeserie som viser hvordan befruktningen hos Corydoras foregår. (Mona Opland 12.01.2008)

Les merLes mer

Akvariets største sjarmør; Corydoras

Jeg vil uten å nøle døpe Corydoras til akvariefiskenes største sjarmør! :-) De har fenget meg så veldig at det til slutt har endt opp med stort sett bare denne typen fisk i alle mine akvarier. (Mona Opland 27.11.2007)

Les merLes mer

Panaqolus sp. L169 - En fryd for øyet

Denne nydelige Panaqolus-arten kom i mitt eie i januar 2006. Da fikk jeg kjøpe 6 viltfangede fisker, 3 hanner og 3 hunner, av en privatperson. Alderen på dem var omtrent to og et halvt år. (Terje Johan Odland. Foto: Kjartan Grønsdal 17.10.2007)

Les merLes mer

Ancistrus - litt mer enn bare en algespiser

Det er vel de færreste av oss som ikke har hatt en Ancistrus i akvariene våre. De lokale butikkene har som regel en Ancistrusart inne til enhver tid, og det er en av de første mallene vi blir kjent med. (Erlend D. Bertelsen 15.10.2007)

Les merLes mer

Oppdrett av L144

En artikkel om oppdrett av Ancistrus sp. L144 (Knut Kjesbu 11.06.2007)

Les merLes mer

Oppdrett av King Tiger Pleco Hypancistrus Sp L-066

Hypancistrus sp.L-066 kommer opprinnelig fra Brasil, nærmere bestemt nedre Rio Xingu og nedre Rio Tocantins. Begge disse elvene ligger i delstaten Parà. Herfra kommer det også en rekke av våre andre kjente maller. (Aleksander Danielsen og Erlend D Bertelsen 27.04.2007)

Les merLes mer

Maller i gruppen Ancistrine

Ingo Seidel: Det er av åpenbare grunner umulig å beskrive hele familien Loricariidae i èn artikkel. Derfor har jeg valgt ut en gruppe av maller med sugemunn som jeg vil konsentrere meg om. (Ingo Seidel 23.04.2007)

Les merLes mer

L046 - Hypancistrus Zebra

Det har ikke blitt skrevet så rent få sider om denne arten, og det er selvfølgelig ikke uten grunn. Hypancistrus zebra er en fantastisk fisk, som står øverst på mange akvaristers ønskeliste. (Erlend D. Bertelsen 01.03.2007)

Les merLes mer

Oppdrett av L104 Panaque maccus - Klovnepleco

Panaque maccus er en nydelig liten skapning som ofte blir forvekslet med Pecoltia vittata. (Erlend D. Bertelsen 04.02.2007)

Les merLes mer

Oppdrett av Corydoras adolfoi

I denne artikkelen skriver Mona Opland om hvordan hun greide å drette Corydoras adolfoi. (Mona Opland 30.04.2006)

Les merLes mer

Nyttig informasjon om Hypancistrus zebra

Veldig mange anser Hypancistrus zebra for å være den peneste mallen som pr dags dato er oppdaget, men dette er opp til øye som ser selvfølgelig. (Knut Kjesbu 08.03.2006)

Les merLes mer

Oppdrett av L260 Queen Arabesque Pleco

Når du endelig finner ut at hunnen har vært på besøk i hulen, og lagt fra seg egg, så kommer den store venteprøven. Det tar ca 5-7 dager før eggene klekkes og siden ca 10-14 dager før plommesekkene er oppbrukt. (Jan Erik Telnes 14.01.2006)

Les merLes mer

Litt om corydoras.

Corydoras er en malletype som kommer fra Sør-amerika, og kalles på norsk Pansermalle, pga av sin "pansrede" struktur i skjellene på kroppen. (Rune Evjeberg 25.10.2005)

Les merLes mer