Home
Du er her: Forside > Artikler > Gjør det selv > Annet >
Akvarieskolen Nyheter Eksterne nyheter Om fisk Om planter Om andre dyr Om sykdom Om alger Innredning Gjør det selv Møbler Bakgrunner Akvarier Belysning Annet Fotografi og bilderedigering Akvariebøker Annet
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Frode Rønning © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

En "ekte stein-modul" med skjult hule

En flat naturstein kan brukes til mye. Her vil jeg vise hvordan jeg laget en bakgrunnsmodul av ekte stein, og som samtidig fungerer som en hule. (Kristin Torgersen 14.02.2008)

Les merLes mer

Huler av naturstein

Jeg ville ikke lage hula mi i skifer siden skiferen er stygg og vises godt i akvariet. Det er derfor mye bedre å lage den i naturlig stein. (Andreas Bjørvik 05.02.2008)

Les merLes mer

Hvordan feste javabregner til trerøtter

Javabregner er et eksempel på en plante som ikke skal graves ned og plantes i sanden eller grusen, men foretrekker å klore seg fast til porøs stein eller trerøtter. (Mona Opland 09.01.2008)

Les merLes mer

DIY hjørnefilter av blåfiltermatte

Et mer og mer populært og ikke minst tydelig effektivt akvariefilter er selvlagede hjørnefiltere ved hjelp av en sirkulasjonspumpe og en bit blåfiltermatte, plassert i et hjørne av akvariet. (Bjarne Sætrang 10.03.2007)

Les merLes mer

Lag lekshulene til fiskene selv!

Det er ikke vanskelig å lage mallehuler eller huler til annen fisk, f.eks. ciklider, selv. Billigere og ikke minst artigere er det også enn å kjøpe dette fiks ferdig i butikk eller på nett. (Bjarne Sætrang 09.02.2007)

Les merLes mer

Installasjon av halvautomatisk vannskifte

Da jeg fikk tak i mitt 720 liters akvarium mente jeg i utgangspunket at med et så stort akvarium skulle det ikke mye arbeide til. (Dette var jeg blitt fortalt i alle fall.) Men mine Malawiciklider må ha minst ett vannskifte pr uke og best mulig vannkvalitet for best mulig trivsel... (Øyvind Ludvigsen 29.10.2006)

Les merLes mer

Hjemmelaget oksehjertefor

Ved å lage oksehjertefor selv sørger du for at fisken får alle næringsstoffer i ett og samme for. (Geir Kristiansen 21.06.2006)

Les merLes mer

Modifisering av innerfilter

Produsentene av filtere og pumper til akvarier finner på mange lure løsninger og fix-faxerier når de designer nye innerfiltere til akvariene våre... (Bjarne Sætrang 01.03.2006)

Les merLes mer

Filtersystem bak BTN-bakgrunn (DIY)

I forbindelse med at jeg var så heldig å vinne en BTN-bakgrunn i en fotokonkurranse og dermed "var nødt" å kjøpe større akvarium, måtte jeg også gjøre et valg av filter til dette karet.... (Bjarne Sætrang 17.10.2005)

Les merLes mer

73-liter moseakvarium.

Bygging av akvarieinnredning med røtter og javamose. Røttene sages og høvles før de monteres permanent. (Håvard Støre Andresen 15.10.2005)

Les merLes mer

720 i helglass, møbel, lyskasse og aquascaping.

Arbeidsbeskrivelser i dagbokform som omhandler byggingen av rotmoduler, møbel, lyskasse med mer. (Håvard Støre Andresen 15.10.2005)

Les merLes mer

Hjemmelaget artemiaklekkeri.

Eksempel på hvordan man kan lage klekker for artemia hjemme. (Holger Lockertsen 15.10.2005)

Les merLes mer

Kokosnøtthuler.

Mange fisker bor og leker i huler og vil trives bedre dersom de har tilgang til dette i akvariet. En enkel og billig måte å lage dette på, er å bruke kokosnøtter, som kan kjøpes i dagligvaren. (Tone Andreassen 15.10.2005)

Les merLes mer