Home
Du er her: Forside > Artikler > Akvarieskolen >
Akvarieskolen Nyheter Eksterne nyheter Om fisk Om planter Om andre dyr Om sykdom Om alger Innredning Gjør det selv Fotografi og bilderedigering Akvariebøker Annet
 
Tilfeldig bekjentskap
© Richard Dybdahl © Høyer'n © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Veiledning om hold av saltvannsakvarium

Å ha et akvarium betyr å ha levende dyr i sin varetekt, noe som forplikter. Mange begynner med akvarium fordi det er dekorativt, men man må aldri glemme at fisk og virvelløse dyr er levende vesener med artspesifikke behov. (Mattilsynet 29.12.2007)

Les merLes mer

Veiledning om hold av tropisk ferskvannsakvarium

Å ha et akvarium betyr å ha levende dyr i sin varetekt, noe som forplikter. Mange begynner med akvarium fordi det er dekorativt, men man må aldri glemme at fisk er levende dyr med artspesifikke behov. (Mattilsynet 29.12.2007)

Les merLes mer

Hurtigvoksende planter til ferskvannsakvariet

Når et tropisk ferskvannsakvarium planlegges satt opp kommer spørsmålet om hvilke planter en vil ha i det. Man har gjerne sett flotte akvarier med en formidabel plantevekst og planter i mange farger og fargesjatteringer. Et virkelig syn for øyet! Dette er nok ikke helt for nybegynneren. (Bjarne Sætrang 20.05.2007)

Les merLes mer

Algeetende fisker til selskapsakvariet

For den ferske akvarist kan oppsettet av det første akvariet bli en flott opplevelse. Fine fisker, klart vann og planter i skjønn harmoni er vel den store drømmen for de fleste. Vel, ofte så kommer de, og i mengder, - nemlig algene! (Bjarne Sætrang 01.05.2007)

Les merLes mer

Tid for levendefôr!

Når bjørka skyter "musører" og sola har begynt å varme opp vann og dammer, ja da er det jammen på tide å finne fram bøtter, spann og levendefôrhåven igjen. (Bjarne Sætrang 29.04.2007)

Les merLes mer

Akvarium for fiskenes skyld?

En flott artikkel om hvorfor man bør lage best mulig forhold for fiskene i akvariet. (Tonny Brandt Andersen 10.10.2006)

Les merLes mer

Oppstart av akvarium

Dette er en liten innføring i oppstart av akvarium, og i hvordan du skal unngå nybegynnerfeil og en trist start på din nye flotte hobby. (MC Darup 08.01.2006)

Les merLes mer

Vannverdier

I denne artikkelen finner du info om vannverdier, vannbytte, PH, GH, KH, Nitrat, nitritt og alt det som er så viktig! (Holger Lockertsen 15.10.2005)

Les merLes mer

Fór og fóringsrutiner.

I denne artikkelen finner du info om ulike typer fór som finnes på markedet og om gode fóringsrutiner. (Tone Andreassen 15.10.2005)

Les merLes mer