Home
Du er her: Forside > Artikler > Om planter >
Akvarieskolen Nyheter Eksterne nyheter Om fisk Om planter Om andre dyr Om sykdom Om alger Innredning Gjør det selv Fotografi og bilderedigering Akvariebøker Annet
 
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne © Håvard Støre Andresen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Algekuler

(Tom Nicklas Iversen 29.01.2013)

Les merLes mer

Hemianthus callitrichoides "Cuba" - et flott teppe i Aquacube og akvarium

Denne Hemianthus-arten danner på kort tid et lavt, tett og friskt grønt teppe bortover bunnen i akvariet. Luftbobler på bladene leker med lyset og skaper slik den perfekte forgrunnsplanten. (Troels Andersen 16.12.2007)

Les merLes mer

Ceratopteris cornuta

Populært kalt gullerotgress. Ceratopteris cornuta er kanskje verdens beste flyteplante. (Håvard Støre Andresen 06.11.2006)

Les merLes mer

Lilaeopsis macloviana - en spennende og annerledes Lilaeopsis

Denne Lilaeopsis-arten har vært kjent i akvaristikken siden slutten av 1980-tallet. (Troels Andersen 11.06.2006)

Les merLes mer

Utricularia graminifolia - den insektetende forgrunnsplanten

Utricularia graminifolia (Tropica nr. 049B) hører absolutt til blant de mest spennende vannplanter - en kjøttetende vannplante som i løpet av noen måneder danner et friskt, grønt og sammenhengende teppe i akvariet. (Ole Pedersen, Troels Andersen og Claus Christensen 07.06.2006)

Les merLes mer

Echinodorus X 'Rubin'

Echinodorus X 'Rubin' er en relativ ny plante i akvaristikken, selvom den ikke er ny i vanlig forstand, der en plante introduseres på markedet etter en vellykket planteinnsamling i naturen. (Claus Christensen 20.12.2005)

Les merLes mer

Interaksjon mellom lys og CO2 fremmer veksten hos vannplanter

Denne artikkelen viser sammenhengen mellom plantevekst, tilførsel av CO2 og lys. (Ole Pedersen, Claus Christensen og Troels Andersen 12.12.2005)

Les merLes mer

Riccia fluitans i undervannsform

Denne artikkelen handler om en gammel og kjent flyteplante, som kan benyttes på en utradisjonell og svært dekorativ måte. (Jan Ole Pedersen, Ole Pedersen og Claus Christensen 11.12.2005)

Les merLes mer

Cyperus helferi

Slektsnavnet Cyperus forbindes vanligvis med papyrusplanten, som de gamle egypterne dyrket eller med den papyrusplanten vi dyrker i vinduskarmen vår i dag. Mange kjenner også sumpplanten fra hagedammen. Nå er det endelig også en ekte vannplante fra samme slekt som har fått fotfeste i akvariene. (Claus Christensen 20.11.2005)

Les merLes mer

Ludwigia helminthorrhiza

Ludwigia er en svært formrik slekt med mange akvatiske arter. Ludwigia finnes overalt i verden og de har utviklet de merkeligste strukturer som oftest er en tilpasning til de lokale miljøforhold. (Claus Christensen 11.11.2005)

Les merLes mer

Ranunculus limosella fra New Zealand

Ranunculus limosella er en relativ ny og fin plante fra Tropica. Planten finnes kun på New Zealand hvor den vokser i innsjøenes litoralsone. (Ole Pedersen 11.11.2005)

Les merLes mer

Plantelys

En av Sveriges fremste planteakvarister gir i denne artikkelen et nytt og bedre mål på hvor bra en lyskilde er for en god plantevekst i akvariet. (Daniel Larsson 17.10.2005)

Les merLes mer

Monosolenium tenerum (feilaktig kalt 'Pellia')

Tropica har i lenger tid solgt en plante under navnet "Pellia", og den har nå fått et nytt navn: Monosolenium tenerum. (Tropica 15.10.2005)

Les merLes mer