Home
Du er her: Forside > Artikler > Annet >
Akvarieskolen Nyheter Eksterne nyheter Om fisk Om planter Om andre dyr Om sykdom Om alger Innredning Gjør det selv Fotografi og bilderedigering Akvariebøker Annet
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Ragnar Torgersen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Reisebrev fra Afrika 2010

Flott reisebrev fra Erlend Bertelsen og Tom Halvorsen fra det sørlige Afrika (Erlend D. Bertelsen 31.03.2011)

Les merLes mer

Fiskeløs innkjøring med salmiakkmetoden

Statistisk sett vil så mye som 60% av all fisk solgt til nye akvarier dø I løpet av de første 30 dagene. 2 av 3 nye akvarister gir opp hobbyen innen det første året. Dataene er fra Tyskland, men vil trolig ikke være mye annerledes hos oss. (Sigmund Hansen 12.09.2010)

Les merLes mer

Vannverdier

Med bakgrunn i at jeg holder prinsessen av burundi i en for lav gh og ph, lurer jeg på om det finnes noe forskning som sier hva som skjer med slik "mishandlet" fisk. (Nils Vollstad 19.05.2010)

Les merLes mer

Film om Tanganyikasjøen

Film i fire delar om fiskane som lever i Tanganyikasjøen (04.12.2009)

Les merLes mer

Problemer med utvendig filter og elektriske akvariepumper.

Nyttig informasjon for de fleste. (Jon Stigersand 30.07.2008)

Les merLes mer

Artemia fra A til Å

En artikkel om Artemia og bruksområder for dette lille krepsdyret. (Frank Angell 30.07.2008)

Les merLes mer

JAKs storauksjon 2008

JAKs storauksjon er et akvaristisk høydepunkt i året. Det var det selvsagt også i år, lørdag 9. februar. (Bjarne Sætrang 10.02.2008)

Les merLes mer

Hydroelektrisk damkonstruksjon i Amazonas

Til å begynne med vil jeg påpeke at denne artikkelen ikke er ment for å starte en stormende "politisk debatt". Debatten har allerede vart i flere år, og den pågår fortsatt, av andre organisasjoner som driver med den type kampanjer. (Janne Ekström 24.12.2007)

Les merLes mer

Kronisk litersyke!

Nå er det kronisk litersyke ute på Gilje på Bømlo. Et helt hus er bygget i år for å få plass til akvariehobbyen! (Bjarne Sætrang 14.12.2007)

Les merLes mer

Mona O sitt akvarierom - Velkommen inn!

Som for så mange andre barn startet interessen min for akvariefisk allerede da jeg var barn, og både jeg og mine tre brødre hadde et akvarium hver på rommene våre. I tenårene falt interessen for slikt, og i mange, mange år var jeg "akvarieløs". Men tanken på å holde akvarium igjen lå der, langt bak i bakhodet i dvale. Så plutselig ved en anledning fikk jeg et gavekort i 2004, og det første jeg sa var: "Dette kan jeg jo kjøpe akvarium for!"... (Mona Opland 14.10.2007)

Les merLes mer

Hagedamtreff på Haugalandet

Sør for Haugesund, på Vormedal i Karmøy kommune finnes en av de ivrigste hagedamentusiastene på Vestlandet. 11. august 2007 inviterte han til hagedamtreff. (Bjarne Sætrang 12.08.2007)

Les merLes mer

Aquatellus.com's femte reisebrev fra Mexico

Hei, så var det klart for AQUATELLUS.COM sitt siste reisebrev fra filmekspedisjonen til Mexico. Hvor vi har gjort opptak til filmen "Blant ciklider, sverddragere og goodider i Mexico". (Rune Evjeberg 08.05.2007)

Les merLes mer

Aquatellus.com's fjerde reisebrev fra Mexico

Hei, så har vi kommet 9 dager inn i AQUATELLUS.COM sin filmekspedisjon til Mexico. Hvor vi gjør opptak til filmen "Blant ciklider, sverddragere og goodider i Mexico". (Rune Evjeberg 06.05.2007)

Les merLes mer

Aquatellus.com's tredje reisebrev fra Mexico

Hei, så har vi kommet omtrent halvveis i AQUATELLUS.COM sin filmekspedisjon til Mexico. Vi gjør opptak til filmen "Blant ciklider, sverddragere og goodider i Mexico". (Rune Evjeberg 02.05.2007)

Les merLes mer

Reisebrev nummer to fra Aquatellus.com

Hei, nok et par dager er gått som assistent på AQUATELLUS.COM sin filmekspedisjon til Mexico. Vi gjør opptak til filmen "Blandt cichlider, sverddragere og goodider i Mexico". (Rune Evjeberg 30.04.2007)

Les merLes mer

Aquatellus.com reisebrev fra Rio verde, Mexico

Så var det endelig klart for det første reisebrev fra AQUATELLUS.COM sin filmekspedisjon til Mexico 2007. (Rune Evjeberg 28.04.2007)

Les merLes mer

JAKs storauksjon 2007

Storauksjonene til Jæren Akvarieklubb er viden kjent for spennende objekter. Ikke rart at det derfor setter akvarister i bevegelse langs hele kysten for å få med seg dette årlige evenementet. (Bjarne Sætrang 11.02.2007)

Les merLes mer

Porsareol

Dårlig med plass og lyst på flere kar? En Porsareol kan være løsningen. (Geir Kristiansen 07.10.2006)

Les merLes mer

Diagnose: Akvarist med litersyken

Høsten 2005 gikk det rykter i akvariemiljøet på Haugalandet om at det på Bømlo var noen som hadde "tatt helt av". Hvem dette var og helt sikkert hvor de befant seg var en stund uklart. Tydelig var det i allefall at litersyken hadde hatt et kraftig utbrudd hos noen på Bømlo. (Bjarne Sætrang 13.03.2006)

Les merLes mer

Akvariegrus.

Det finnes mange typer akvariegrus, som alle har ulike egenskaper. Jeg har her testet noen av disse for hvordan grustypene påvirker vannet, og vurdert hvor godt egnet grustypene er til akvariebruk. (Frank Angell 08.03.2006)

Les merLes mer

Smågodt i Hillevåg

Sten Arilds artikkel om dammen på Klepp begynte denne serien om fórdammer i vårt nærområde. Denne gang er det Morten Jensen som bidrar, og forteller om dammen i Hillevåg. (John Morten Jensen 03.02.2006)

Les merLes mer

Vanntest; hvorfor og hvordan?

Det florerer av vanntester på markedet, men likevel er det Tetra som selger best i Norge. Mange får tester som inneholder kun bruksanvisning på tysk, italiensk og fransk, og sliter med å finne ut av hvordan de skal teste vannet. (Frank Angell 31.12.2005)

Les merLes mer

De store afrikanske innsjøer.

Afrika som kontinent inneholder flere store innsjøer, som alle har noe spesielle vannforhold. Største innsjø er Victoriasjøen, med hele 68.635 km2 overflate. Til sammenligning er Danmark 43.080 km2 i overflate. (Frank Angell 21.10.2005)

Les merLes mer

Alternativ kost til fiskene.

Fiskene dine vil sette pris på et variert kosthold, og de kan spise mye mer enn det du får kjøpt hos akvariehandleren... (Frank Angell 21.10.2005)

Les merLes mer

Et besøk hos en akvarist med stor A på Haugalandet.

Kåre Johan Sørvåg er et navn jeg stadig har hørt om i akvaristisk sammenheng her på Haugalandet. Ofte er navnet nevnt hos Ståle på Oasen Zoo som har fått inn fin fisk fra han. Med kamera og blitz medbrakt bar det av gårde på akvaristbesøk ut til Karmøy..... (Bjarne Sætrang 15.10.2005)

Les merLes mer