Home
Du er her: Forside > Artikler > Akvariebøker >
Akvarieskolen Nyheter Eksterne nyheter Om fisk Om planter Om andre dyr Om sykdom Om alger Innredning Gjør det selv Fotografi og bilderedigering Akvariebøker Annet
 
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Bokomtale: Mergus Wels Atlas

Det var kanskje noen som kjøpte bind 1 i denne serien og ble litt skuffet når de fant ut at den ikke tok for seg en eneste malle med L-nummer. De som ble skuffet da, blir i hvert fall ikke skuffet nå for i denne boken kommer de alle sammen og vel så det (Erlend D Bertelsen 28.02.2009)

Les merLes mer

Bokomtale: All about shrimps, crayfishes, & crabs (Aqualog)

Omtale av denne boken som er et must for akvarister som er interessert i reker og krabber. (Geir Svendsen (PT) 18.11.2008)

Les merLes mer

Bokomtale: Back to nature L-maller

Første gang jeg kom i kontakt med denne boken, var da jeg traff forfatteren selv under et akvatisk treff i Gol høsten 2007. Ingo Seidel viste meg et utkast til boken, og jeg må si at jeg ble imponert. (Erlend D. Bertelsen 21.03.2008)

Les merLes mer

Bokomtale: Malawi Cichlids in their natural habitat. 4th Edition

Et av de store praktverkene innen akvarielitteratur er nå å få tak i her til lands. Ad Konings, kjent ciklideakvarist, undervannsfotograf, foredragsholder og skribent er ute med den 4. utgaven av Malawi Cichlids in their natural habitat. (Bjarne Sætrang 09.03.2008)

Les merLes mer

Bokomtale: Tropica Aquarium Plants

Dette er ikke en akvariebok i den forstand vi vanligvis forstår det eller venter å finne en bokomtale om. (Bjarne Sætrang 16.12.2007)

Les merLes mer

Bokomtale: Back to Nature - Akvarieguide

Når en akvarist med over 30 års erfaring skriver bok, ja da forventer man godt lesestoff. Det har den kjente, svenske akvaristen, foredragsholderen og skribenten Kjell Fohrman i sannhet klart med boken "Back to Nature - Akvarieguide". (Bjarne Sætrang 05.11.2006)

Les merLes mer

Bokomtale: Identifying Corydoradinae catfish

Bokomtale av denne boken som hovedsaklig brukes som oppslagsverk for identifikasjon av pansermaller. (Mona Opland 17.08.2006)

Les merLes mer

Bokomtale: Akvariet fra A til Ø

En av de store bøkene innenfor akvarielitteraturen var å finne i norske bokhandlere i 2005. Boken er en oversettelse av Ultimate Aquarium Fish fra 1995 av Mary Bailey og Gina Sandford. (Bjarne Sætrang 13.08.2006)

Les merLes mer

Bokomtale: Catfish Atlas Volume 1

I en sending fra en av de kjente nettbutikkene så kom endelig boka jeg ventet på, nemlig Catfish Atlas Volume 1. Endelig et malleleksikon i samme gate som Akvariets leksikon. Som nettbutikken skriver som sin omtale så er denne boken en "bare MÅ HA bok". (Bjarne Sætrang 12.07.2006)

Les merLes mer

Bokomtale: The Cichlid Fishes of Western Africa

Litteratur og bøker om disse artene har hele tiden vært et savn inntil i fjor. Da kom jeg over østerrikeren Anton Lombojs bok "The Cichlid Fishes of Western Africa". (Bjarne Sætrang 25.06.2006)

Les merLes mer

Bokomtale: Norsk Akvarie- og Hagedamleksikon

Oppunder jul i 2005 så oppdaget jeg en stor akvariebok i bokhandelen her jeg bor, nemlig Norsk Akvarie- og Hagedamleksikon. Jeg hadde tidligere på året hørt at Jan Stenløkk i Jæren AK og NAF lenge hadde jobbet med oversettelsen av en større engelskspråklig bok. Nå var den altså i handelen. (Bjarne Sætrang 10.06.2006)

Les merLes mer

Bokomtale: Akvariefisker - populære fisker til ferskvannsakvariet.

Har fått kikke i en ny akvariebok som kom på norsk i fjor. Skal si jeg ble positivt overrasket! Ved første øyekast så denne ut til å være for de helt ferske i gamet, så også er den, men den er også en virkelig fin oppslagsbok for alle akvarister vil jeg tørre å påstå. (Bjarne Sætrang 15.10.2005)

Les merLes mer