NB!

OBS! Vi har fått mail i retur til din epostadresse: an-watso@online.no

Du må umiddelbart oppdatere denne til en gyldig epostadresse ellers står kontoen din i fare for å bli slettet!

Margareth | Akvaforum

Margareth

Bosted:
Fon
Status:
Medlem
Medlem siden:
08.11.2010
Sist pålogget:
30.03.13 kl 21:04
Antall innlegg i forum:
136
Hjemmeside:
Heisann :-))

Så har litersyken slått til her også. I hjemmet vårt har vi fra før en 6 år gammel hund samt to katter fra dyrebeskyttelsen som er ca 2 år gamle.
Men dette var ikke nok! Mye vil ha mer, og mer var i form av fisker!!

I mange år drev min far på med forskjellige fisker og oppdrett av enkelte arter. Ikke kan jeg huske nå hva det var, men fargerikt var det :-) Det siste akvariet han hadde, var et han lagde selv. Et monstrum av et kar etter hva jeg husker (men så var jeg jo mye mindre da....;-)
Det dabbet av etter hvert, og til slutt solgte han alt.
Så kommer jeg da...og skulle jo hatt alt det han hadde!!! hehe.

Men uansett, det første karet jeg fikk i hus var et 112 liters kar som jeg kjøpte brukt og allerede oppsatt med fisker i.
For meg (som jeg har funnet ut i ettertid) var dette den beste måten å gjøre det på! Grunnen er at hele karet var godt innkjørt. Hadde jeg skulle gjort dette selv, hadde jeg feilet til den store gullmedaljen!! Med den infoen en får fra dyrebutikker (som selv har masse kar hjemme i følge dem selv) hadde det vært massedød etter 14 dager og en haug med penger ut vinduet! Jeg blir stadig overrasket over hva man får av anbefalinger fra betjeningen i disse butikkene.
Jaja. Men etter det første kom i hus, var det ikke lenge før trangen om flere meldte seg!

Nå har vi en 54 liters som rommer Corydoras (en av min absolutt favoritt fisker!!!!!) platy og guppy. Vi har også kjøpt ennå et 54 liters samt et 18 liters (muligens til yngel eller reker)
Grunnen til at vi ikke har gått til innkjøp av noen større kar ennå er at jeg er veldig usikker på gulvene her vi bor. Det er et gammelt hus vi leier for tiden etter å ha solgt huset. Og ikke tar jeg noen sjangser på at gulvet skal svikte!!! :-S
Det neste karet skal også romme Corydoras! De er jo bare så utrolig morsomme og vakre fisker. Jeg begynte med Corydoras aeneus albino, men drømmen min er jo Adolfoi. Panda er også nydelige. Men vi har brønnvann der ph er helt oppe i 8 og er usikker på hardheten da jeg ikke har fått testet dette ennå. Så her må jeg trå litt varsomt frem.
Mine akvarier (3)
Min akvarieblogg
42 innlegg totalt - 295 unike brukere har sett tråden
Siste innlegg: 22.01.11 kl 18:01 av Margareth

Wise akvarium c";)

Jeg (i grunnen er det jo "vi!" da min mann er like mye bitt av litersyken som meg, men for å holde det litt enklere for min enkle hjerne så refereres det til "jeg" i fremtiden ;-) fikk kjøpt meg et brukt 112 liters 6 kantet akvarium i oktober. Skjønner egentlig ikke helt hvor innfallet kom fra, me....

Les videre

Mine lister
Ingen offentlige lister
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap