C. condiscipulus og Blue Pearl reker

Bilde av akvarium

  • Et 98 liters Artsakvarium som er eid av mona o
  • Dette akvariet er med på 6 favorittlister!
User imageAKVARIET ER SOLGT

27 - 28 desember -10:
Har flyttet de voksne C121 herfra og over i 160 literen, og tømt/gjort om 98 literen helt. Byttet sand, fjernet HMF glasslistene som sto igjen fra tidligere, hentet en mangroverot og satt inn osv. Mens "oppussingen" foregikk, ventet fiskene i en tom 43 liter.
Etter "oppussingen" flyttet jeg tilbake C. condiscipulus banden hit til 98 literen, så dettte er nå deres artskar.
Eller vent litt, de har selskap av 3 stk Ottoer! (Otocinclus cocama) De tør jeg ikke flytte på, da dauer de.

Lørdag 23. oktober -10:
Gruppen med 18 Corydoras condiscipulus (voksne/ungfisk blanding) flyttet inn her midlertidig. Må være her inntil jeg får ledig plass i en 160 liter. Ble litt fullt her akkurat nå, men det går :-)

Oppdatering 3. august -10:
Corydoras orcesi flyttet ut herfra og inn i eget artskar (en 85 liter).

Slutten av mai -10;
En liten gruppe på 5 C. orcesi flyttet inn her. De skal ikke bli her permanent, men jeg trengte midlertidig filteret i karet de gikk i til noe annet, så da måtte de ut derfra. Flyttet dem rett og slett bare en hylle ned, til dette karet :-)

10. april -10: En gruppe sebra-otocinclus flyttet inn her. Mye, mye alger å kose seg med for dem her, for dette er det desidert mest algebegrodde karet jeg har! :)

5. januar 2010:
Den 25. november satte jeg i gang et utvendig Eheim Pro 2224 filter her, som skal ta over filtreringen når jeg fjerner HMF matten. Nå har HMF matten vært i drift ca 5 mnd, og som vanlig begynner nå plantene å få problemer på dette tidspunktet og merkelige alger dukker opp. Legg merke til den sykelige fargen de lave "gressplantene" i forgrunnen begynner å få - dette er typisk for HMF. Jeg gjødsler dem i bunnlaget, men det hjelper ikke når HMF utarmer vannet.
Det er noe jeg har erfart i nesten alle HMF karene mine, og derfor har jeg funnet ut av HMF filtrering ikke er noe for meg. Nå skal jeg fjerne HMF matten i dette akvariet også, og det er den siste. Etter at den er borte, har jeg ingen igjen.
Tok et oppdatert bilde av karet i dag 5. januar, og den svarte svampmatten er relativt usynlig der den står i venstre bakre hjørne.
Skal begynne jobben med å få den ut i kveld (mye søl....)


3. oktober -09 :
Begynte gradvis innførsel av fisk i karet, etter at det hadde stått temmelig lenge med fiskeløs innkjøring. Forrige uke begynte jeg. Flyttet over noen få Corydoras C121, og målte vannet uken gjennom. Alt vel, ingen utslag. FLyttet derfor flere fra gruppen over hit i dag, lørd.3/10. Fremdeles noen få igjen som skal over dit, men jeg venter noen dager og sjekker etter utslag på vannverdi-målinger først.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

20. september -09:
Ordnet og flyttet på en del av plantene (A. crispus ble flyttet bakerst), og slamsugde ut MYE brunt slam og skiftet 50 - 60 % av vannet.
By the way... det er en yngel her... ukjent art. Må ha kommet inn som egg i plantene (Aponogeton crispus). Det ser iallefall ikke ut som noen art jeg har fra før. Den ser killi-aktig ut. Mulig den vil gafle i seg de nyklekte tetra-ynglene som finnes her, jeg la et blad med egg til klekking her for noen dager siden :p (Pyrrhulina zigzag).

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tømt helt i mai -09 pga total omgjøring. HMF filter i hjørnet montert. Nytt oppsett påbegynt i slutten av juli -09: sand, røtter og planter. Skal ha lang fiskeløs innkjøring pga redmoor-røttene lekker så mye bio-næring og har tjukt med sopp en periode.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Teknisk informasjon
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Biltema-sand
Lys: 2 x 18 w lysrør
Filtrering: Eheim Pro 2224 utvendig filter
Bakgrunn: Sortmalt (utvendig)
Vannverdier: pH: 6.5   GH: 1   KH: 1
Temperatur: 24°C
Registrert: 15.08.2008 Sist endret: 03.01.2012
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.

Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap