Selskapsakvarium

Bilde av akvarium

Mitt første akvarium. Hadde en gullfiskbolle når jeg var mindre, men det ble liksom ikke helt det store... Har egentlig ment at fisker er kjedlige dyr, men forandret mening da jeg dykket ved korallrevene i Egypt. :) Så når jeg kom hjem fikk jeg kjøpt et akvarium. Var helt grøn på det hele og trodde jeg kunne stole på det de sa i dyrebutikken, men den gang ei. Fikk en pangstart (som utrolig nok gikk bra!) med bare en død fisk (pga kampfisken :(
I dyrebutikken fikk jeg beskjed om at sølvhai var fin fisk å ha i akvariet mitt, så jeg kjøpte to slike, en black molly, en seilfinnemolly, to scalarer, to praktbotiaer og ti kileflekkrasbora. Jeg fant jo da fort ut av at dette ikke gikk så bra, så har gitt fra meg sølvhaiene, noe som var helt forferdelig, for disse fiskene er jo så utrolig sjarmerende, karet virket nesten tomt etter at de var borte... Scalarene skal også bort etterhvert, men ikke helt enda. Jeg håper på å få byttet de inn i en ny liten ancistrus jente. Kampfisken skal få sitt eget lille terretorium etterhvert, men også han virker til å trives etter at begge molly'ne er borte. Jeg fikk også inn to nye praktbotiar (jeg skal ha større kar etterhvert, så foreløbig går dette karet bra:) noe som førte til litt protest hos den ene gamle botian. Var endel knuffing og dytting i begynnelsen, men det roet seg ned etter ett par dager :) Samboren min var også temelig i mot fisker, men han ble rask intr. da han oppdaget to krabber i butikken, så det ble to røde mangrovekrabber oppi karet også, til min store ergelse, fordi de angriper den ene planta mi, så jeg må gjenplante den hver dag. De andre fiskene, og da særlig scalarene var fryktelig nysgjerrige på de da de flyttet inn, men de turte ikke helt å hilse ordentlig på, så de prøvde desperat å snike seg på bakfra for å ta en titt.
Etter å hatt karet i en fem ukers tid fikk jeg også inn en liten ancistrus, som ikke helt klarte å bestemme seg for hvor det var mest alger å spise, så de første tre dagene svømte den rundt i karet uten å egentlig bli værende på ett sted pga alle godbitene :)
Teknisk informasjon
Status:
Substrat: Grus
Lys: To T5-lysrør
Filtrering: Innvendig pumpe
Bakgrunn: Ingen
Vannverdier: pH: 7   GH: 5   KH: -
Temperatur: 25°C
Registrert: 18.10.2008 Sist endret: 18.10.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
CiklideSyka
CiklideSyka 0 krabe kult
kul krabe kosen får me fat i det ?? fint kar
Risika
Risika det er to krabber, du kan godt få med maten som jeg har igjen (en halv boks med flakfor, en halvboks med rekepellets og en halv plate med røde mygglarver) sånn for øvrig har jeg ikke hatt noe problemer med sammensettningen av fisk, tiltross for dårlige odds har jeg fått høre. Karet har gått gjennom en nitrittkur får ca et halvt år siden (i innkjøringsperioden) men ellers har det vært sykdomsfritt.
CiklideSyka
CiklideSyka 0 om du buter i noe ??
kone got buta i noe fisk vis det hade gota an å sent
Risika
Risika Hvis jeg selger akvariet mitt, så ser jeg liksom ikke poenget med å sitte igjen med fisk...
Veronika Nordberg
Veronika Nordberg Hei, er den algespiseren din ancistrus oppdrettsvariant? Jeg har to helt like, men jeg er ganske i tvil om de er oppdrettsvarianten eller ikke xD