stuekaret

Bilde av akvarium

  • Et 190 liters som er eid av amyb
  • Dette akvariet er med på 3 favorittlister!
User imageEtter flere år med akvariene i tørrdokk ble savnet for stort, og et lite søyleakvarie ble lurt inn i huset igjen. Dette sto selfølgelig ikke lenge før litersyken atter en gang meldte sin innkomst i huset. (finnes det egentlig noen kur for denne...he he?)
Men pga plassering og plass måtte ting vurderes, og valget falt på juwel trigon hjørne. Både pga av designet og plasshensyn, men også at dette var et ypperlig utgangspunkt for vår innteresse på fiskefronten. Nemlig et godt beplantet akvarie for diverse dvergurami, men også en god tumleplass for noen corydoras.
Før hadde vi gått den harde veien som mange andre også har gått; nybegynnerens uvitenhet, dårlig fiskesuppe, sykdom, alger og andre feller. You name it...
Men det positive er at vi visste hva vi ville ha når vi begynte på igjen, og hva som var interessefeltet. (men utlært er vi så langt derifra !!! og jeg er dypt imponert over fagkunnskapen enkelte sitter inne med her på forumet.)
Vi var også så heldige da vi kjøpte karet at den innvendige Juwel orginalpumpen allerede var byttet ut til fordel for en AmTop utvendig filtrering med langt større kapasitet.
Det vi ikke var fullt så heldige med var at vi fikk hvitprikk, med det resultat at vi måtte medisinere. (temperatur hjalp ikke...)
Vi hadde fått med en liten asylsøker (Molly) på karet som jeg ikke hadde hjerte til å ta livet av, og den fikk sykdommen først selvsagt. Den er nå friskmeldt og omplassert i et bedre hjem.
Men det som var mest surt var at både kalksteinen og den hvite sanden likte svært dårlig medisineringen og ble misfarget. (Kalk syger til seg alt sånn forbaska fort..) men det kommer seg litt ved hvert vannskift, og kalksteinen har fått en omgang med skurebørste.
Ellers så fungerer karet veldig bra, og det er et veldig fredelig miljø med fargerike beboere.
Eneste som kan være litt uromoment er Abdul (ancistrus) hvis han har bestemt seg for noe.
Husker også ikke navnet på alle plantene, så hvis noen kan fylle inn tomrom er jeg veldig glad for det. Er også veldig dårlig til å huske navn.
Men er også på jakt etter rød lotus som ingen dyrebutikker har hatt der jeg har vært innom, så hvis noen har det blir jeg kjempeglad.
Teknisk informasjon
Status:
Substrat: hvit sand 0,4 - 0,8
Lys: original trigon belysning
Filtrering: Utvendig AmTop at-3335
Bakgrunn: svart papp
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 31.10.2008 Sist endret: 31.10.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.