Søramerikanere

Bilde av akvarium

User imageJanuar 2006. L 260 Queen Arabesquene fikk 5 kull i fjord, men på det meste, så overlevde 4-5 stkykker pr. kull. Mistenkte Sajicaene eller Bolivianerene for å ha skylden. Men kanskje L 260ene ikke produserer mere enda. De er ganske små og søte i forhold til dem som går i 128 literen... sicklidene ble i alle fall solgt og karet har vært uten frittsvømmende fisker en stund. Kjøpte mine aller første guppy fra en i akvarieklubben, men det var med litt blandete føleser at jeg slapp de oppi. Vi får se hva som skjer, Fruen vil ha noen Sommerfuglciklider..

Vil anbefale alle som har et selskapskar å skaffe seg noen L maller som kan formere seg oppi karet. Du trenger verken fødestue eller artemiaklekker. Ancistruser er gjerne de enkleste, men Hypancistruser som jeg er glad i krever ikke så mye de heller og kommer i mange varianter.Mest kjent er kanskje Zebra pleco, men der finnes mange rimeligere varianter som er utrolig søte. Se link: http://www.planetcatfish.com/catelog/loricari/G_7.PHP
Du trenger minimum 2 stk og en hule. Ideelt sett noen flere. Men 2 kan gjøre susen. Finn den du liker og sjekk hvilke vannparametre den trives i. Hvis dette stemmer overens med karet ditt, så er det bare å gå til innkjøp. I disse dager behøver du ikke engang å gå ut av stuen. Bestill via internet og få dem levert på døren ! Enklere blir det ikke. Hvis du ikke tror meg, så kan du hvis du bor i Bergen bestille via denne butikken.http://www.bergenakvarieutleie.no/malawiciklider.htm Det han ikke har inne bestiller han fra samme sted som de fleste andre butikkene og leverer i hele Bergen ved bestilling over 450 Kr. Sender til resten av Landet.

Nå hørtes jeg sikkert ut som en selger, ansatt i sjappen, men jeg er kun kunde. Jeg synes bare akvarieholdet blir så mye mere givende, når du risikerer å få yngel på favoritt fisken i din egen stue !

I Bergen er det mange flinke oppdrettere. Hvis du ikke kjenner dem, så ta kontakt med meg eller Akvarieklubben i Bergen og så kjenner du dem før du vet ordet av det :) Akvarieklubben har treff den siste onsdagen i mnd. fra kl. 1900-2100 på Akvariet i Bergen. Alle er velkommen.

Karet har følgene vannparametre:

PH 6,5
Ca 27-28 grader celsius
GH 2-3
KH 0-1
O2 10 ppm ,mg pr.liter
No2 mindre enn 0,3 (gul)
No3 12,5 (orange)
Vannsirkulasjon på ca 10 ggr. volum

Relevant info om hold av Queen Arabesque pleco finner man her.

Breeding cave:
Here's a formula: 1.5L x (W + 1.2P) x 1.2H (Length x Width x Height)

L is the length of the fish.
W is the body width
P is the pectoral fin length.
H is the height of the fish with the dorsal fin down.

These are of course estimated measurements. The idea here is that the male should fit quite snuggly in the cave, and be able to hold the female in there.
Teknisk informasjon
Status:
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 03.11.2005 Sist endret: 09.02.2006
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Geir Kristiansen
Geir Kristiansen Hei, der var de jo. Karret trenger sårt en bakgrunn, men det er jo som du sier litt av et styr å få den inn.
Jan Erik
Jan Erik Karet hadde bagrunn da vi kjøpte det, men belegget begynte å flasse av, så jeg skar det vekk. Den nye er juwel sitt rock opplegg, men siden det er av isopor eller noe lignende, nyttet det ikke å senke vannstanden litt og så lime dem fast, så jeg må tømme karet.... og hvor skal fiskene da bo :)
Bjørn Andersen
Bjørn Andersen Fine Ancistrus, takk skal du ha.
Jan Erik
Jan Erik Bare hyggelig Bjørn. De fleste plantene havnet i Malawi karet, men en gikk i dette.
Jan Erik
Jan Erik Det var hyggelig sagt, de er noe unge enda. De ble kjøpt på Midtun zoo i Bergen og jeg mener vi betalte 300 for 7 stk. Man kan sikkert bestille dem i vilken som helst butikk.