Malawi mbuna

Bilde av akvarium

User imageMalawi-kar der vi har prøvd å gjenskape et realistisk miljø for de klippelevende mbuna-artene.
Foreløpig har vi ingen fisk i, for det er nyetablert og i en innkjøringsfase.
I mellomtiden har vi brukt dagene på å bestemme oss (og ombestemme oss) når det gjelder hvilke arter vi skal ha. Tiden er snart inne for innsetting av fisk, så nå er det store spørsmålet om de er mulig å oppdrive;)
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Sand
Lys: 2x T8 heldekkende armatur
Filtrering: Eheim 2028
Bakgrunn: Svart folie
Vannverdier: pH: 8.3   GH: 15   KH: 10
Temperatur: 26°C
Registrert: 15.01.2009 Sist endret: 15.01.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Zizziane
Zizziane 0 Du har ihvertfall nok stein :-)
Det skal du ha :-) Hvor mange mbunas har du tenkt å ha oppi der? Husk at de er veldig aggressive og territorielle og vil sloss veldig om de hulene som står veldig tett. Spesielt hannene, de dreper hverandre om de må for å ha sitt revir i fred. Så vær forsiktig med for mange ihvertfall, 180 liter er ikke rare greiene for de som blir jaget til å komme seg unna :-)

Lykke til!
Kamillalala
Kamillalala 0 Hei!
Takk for kommentar! Er gøy å endelig få registrert et akvarium her på akvaforum:)
Vi prøvde å lage så mange huler som mulig av den steinen vi har oppi, så nå er vi oppe i rundt 6-7 huler i tillegg til tunneler fordelt på de tre hannene vi foreløpig har planlagt. Håper det er nok, og at de selv tilpasser avstanden mellom hverandre rask. 180 L er ikke mye til Malawi, men folk har ganske delte meninger om hvor mange fisk man kan ha. Vi bestemte oss derfor for ca. 12 fisk (1 hann og 3 hunner av hver art).
Artene vi prøver å få tak i nå er Labidochromis sp. 'Hongi', Pseudotropheus sp. 'Elongatus Ruarwe', og Pseudotropheus Saulosi. Har noen i backup i tilfelle vi ikke klarer finne alle av disse.
Anita
Anita Fin "steinrøys"! Masse huler for mbuna her, ja... Vil bare råde dere til å droppe "hongi" - den er meget agressiv og 180 L kan bli trangt når dere skal ha to arter til også. Saulosi er et bra valg synes jeg, blir ikke så stor og dere kan med fordel ha flere enn 3 - da stimer de t.o.m! Har disse selv, og også yngel til salgs for tiden:-)
Kamillalala
Kamillalala 0 'Hongi'
Las at Hongien kunne være veldig territorial i leksperioden. Vi vurderer Cynotilapia Afra 'Cobue' som et alternativ. Har du noen erfaringer med den?
Anita
Anita Jepp, har hatt den også.... nesten like sinna, men litt bedre:-)
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Arnt Olav Vullum
Reklame for plussmedlemskap