125l Juwel Asiatisk Biotop

Bilde av akvarium

Vårt første akvarium der vi etter litt tenking frem og tilbake fallt for asiatiske typer fisk og bestemte oss for ett Asiatisk biotop.

22.3-09 Fant ett 125l akvarie med bord til salgs på finn med defekt pumpe, men fungerende varmekolbe og nye lystoffrør til 750kr. Hentet og satt opp iløpet av 4 timer etter vi ringte.

23.3-09 Innkjøp av ny pumpe, AquaSafe, Nitrivec BioCultueres, Rådasand og filtere til pumpa.
Etter en lien tur på kvelden til Stian&Line her på forumet for diverse tips, ble akvariumet fyllt med sand, vann og bakterierså vi fikk startet innkjøringen av akvarie.

24.03-09 Tur til dyrebutikken på Alnabru der det ble innkjøpt asiatiske planter, rot og ett par steiner. fikk satt rota i bløt for å få vekk farge og møkk før dette skulle i akvarie. satt inn planter og stener.

25.03-09 Tre stykk Kampfisk innkjøpt fra Lassie & Garfield på Gran, en rød kraftig hann og en blå og en rød hunn. Disse var de første fiskene som ble satt inn.

26.3-09 Kampfiskene kommer ikke overens, hannen ligger stort sett for seg selv inntil varmekolba eller pumpa mens hunnene stortrives og svømmer rundt sammen. Ble tidlig klart at hunnene var de dominerende her, og oppførte seg til stor frustrasjon aggressivt mot hannen, ble mye jaging og hunnene bet seg fast i slørene til hannen som dro dem flere runder av gangen, noe som resulterte i ødelagte slør og en redd hann som ikke ville svømme bort fra sin faste plass i hjørnet.

27.3-09 To stykk Kinesiske Algespisere (Gyrinocheilus aymonieri) Hentet hos Stian og Line, sammen med litt guffe fra pumpene deres for kickstart av bakterieverdier. Fikk også med litt skifer sten og en algeball.
Senere på kvelden ble rota lagt inn, alle planter flyttet litt rundt og bygging av ett par huler i skifer så fiskene skulle ha noen gjemmesteder.
Algespiserene ble godt mottatt av de andre fiskene og ser ut til å stortrives . Kampfisk hannen ser også nå ut til å ha blitt litt tøffere og og viser seg litt mer frem for hunnene og jager dem bort når de kommer for nær.

28.3-09 Satt opp temperaturen fra 26 til 28grader siden kampfiskene liker litt varme, og hannen fremdeles oppholder seg mye ved varmekolben for å se om dette hjelper.
Senere på kvelden ser dete ut til å ha en positiv effekt, for første gang ser vi tegn på at han er mere aktiv og svømmer rundt i hele akvariet. Han virker mer leken og full av liv, og kommer bedre overens med hunnene, blåser seg fremdeles litt opp og skremmer hunnene nå og da, men dette ser mer ut som lek nå.

29.3-09 Første dagen med virkelig stor trivsel blant fiskene, siden tidlig i dag morges har alle lekt sammen og vært utrolig aktive.
Oppdaget noe som så ut som ett gjennomsiktig slim på rota. vi ble veldig bekymret men etter litt søk på forumet så fikk vi lese at dette var vanelig med nye røtter og helt ufarlig for fisken. Vi følger nøye med på utviklingen. blir det for mye skal vi prøve å fjerne det.

31.3-09 Oppdaget at kampfisk hannen har skummet en del i overflaten, godt tegn på at den nå trives godt hos oss :)

02.4-09 Første bytte av vann siden vi satt igang akvariet. tok opp rota og kokte/rensket den for mugg, noe som var ufarlig vekst men det luktet død over vann så var sikkert greit å få det vekk. Pumpa renset og litt re-dekorering av miljø.

09.4-09 Byttet vann igjen, tok ut alt fra akvariet og dekorerte om litt for å lage litt mer gjemmesteder til Betta Splendens hunnene som har begynt å bli jaget mye rundt av en skumrede lagende hann. også satt inn en isopor kopp som han kan lage redet sitt under.. dette ble nok veldig godt mottat da han kom inn igjen :) De kinesiske algespiserene farter fortsatt rundt å gjør jobben sin, og spesiellt den ene har vøkst masse siden den ble satt inn, vil tippe 1cm+ og blitt noe rundere.

11.04-09 Ny tur til Dyrebutikken i Gran. Målet var å få tak i en ny betta splendens hun til å avlaste de to andre som blir jaget rundt. Denne hunnen var veldig mye mindre enn de to andre, så vi var litt spent på hvordan hun ble mottatt av de andre. Vi satt henne inn og fulgte med litt, men hun får gå mye i fred og blir ikke jaget så mye som de andre. Hannen og hunnene skremmer henne litt men jager ikke. Nykomlingen er veldig lys i fargen men man kan se at finnene er litt turkise så vi gleder oss til hun er vokst og får fargene sine. I tillegg har vi kjøpt algetabletter til algespiserne, veldig godt mottatt, og mygglarver til kampfiskene, noe de var litt skeptiske på, men fikk smaken på ganske fort :)

27.4-09 Total ominnredning av akvarium. Beiltema sand bunn, bambus pinner som bakgrunn, fjernet rot og omplassert planter.

29.4-09 Da ble det nok en tur til Lassie&Garfield på gran, endte opp med 3 asiatiske jegersnegler, og 3 kuhili ål. Endelig litt liv i akvariumet! Etter noen timer leting fant vi nå også grøvre bambus på Hageland Hadeland som er kuttet opp, kokt og brukt til huler og gjemmesteder til bunnfisken.

04.5-09 Noe veldig rart skjedde da jeg kom hjem fra jobb og tok min lille sjekk i akvariumet idag. jeg så bare en kampfisk hun og hannen, men kunne ikke se de andre to hunnene.. ved lit nærmere ettersyn så jeg at det var utrolig mye skum i vannoverflaten. og der, i ett hjørne ser jeg den største hunnen kveilet rundt den nye lille hunnen, og jeg begynte å forstå at vi ikke har 3 hunner og en han, men 2 hanner og 2? hunner. De lekte lenge, klemte og egg randt ut i store mengder, og alle blir forsiktig plassert i skumredet :) så, litt sjokkerende og helt overaskende så venter vi nå kampfisk bebiser :)
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand og Biltema sand
Lys:
Filtrering: Innvendig Juwel 400 pumpe
Bakgrunn: Bambuspinner
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 27°C
Registrert: 29.03.2009 Sist endret: 06.06.2009
Mine andre akvarier
  Kommentarer