Ras 720

Bilde av akvarium

Dette er et kar for søramerikanske fisk. Skulle egentlig være et Rio Negro biotop, men jeg forandret planene underveis og det ble et mer generelt sør amerika kar. Alle plantene er endemiske eller naturlige i Rio Negro, med unntak av valisineria gigantea planten som skal over i et nytt kar snart.

Ideen til designet er at den store roten har løsnet fra elvebredden for en tid siden og dratt med seg stein og sand. Dermed har det skapt et tilholdssted for planter og fisk.

Da jeg startet hadde jeg planer om bare Altum (Rio Negro) og Gibbiceps, så jeg lagde tre store huler under roten. Dessverre er inngangen til to av de for lav for at en fullvoksen Gibbiceps kan komme inn. Jeg må nok gjøre om litt på oppsettet, men det haster ikke da jeg likevel bare har en voksen Gibbiceps som koser seg i den tredje og største hulen.

Bildene er tatt rett etter endringer og det er derfor en del rot på bildene, men tanken er ikke ferdig enda så jeg har ikke brydd meg om å ta "showcase" bilder enda.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: 10 forskjellige typer
Lys: 5xt8 nå, mulig 6xt5 en gang i fremtiden
Filtrering: 2x Aquael Unimax 700, Powerheads og blåmatte.
Bakgrunn: Maleri
Vannverdier: pH: 5.5   GH: 2   KH: 0.5
Temperatur: 27°C
Registrert: 04.04.2009 Sist endret: 24.05.2009
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Øivind Kristensen
Øivind Kristensen jeg har 3 store maller som er over 20 cm som jeg kunne tenke meg å bytte i yngel av Lmaller.
jeg er litt usikker på kjønn og hvem type jeg har.....Jeg tror jeg har Gibbiceps
er dette noe for deg....
JørgenR
JørgenR Ja, for så vidt ville jeg være interessert i dem, men akkurat nå så er det litt for mange fisk til at jeg kan ta dem. Jeg holder på med å sette opp et til, men det er ikke klart før om rundt seks uker., så det spørs hvor lenge du kan vente?