First Fish Part I

Bilde av akvarium

User imageMitt første akvarium er en 110 liter med fiskesuppe. Utrolig vakkert med få planter og hovedsakelig maller. Startet opp 1. mai 2009, første fisk satt i 14 dager senere.

Mål: 81 bred x 36 dyp x 46 høy

Start: 01.05.09
Fisk: 15.05.09
Lys: 03.07.09
Teknisk informasjon
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Engelsk sjøsten
Lys: Juwel Duolux 80 black
Filtrering: Pump Set 400,Heather 100 Watt
Bakgrunn: Juwel Rock 600,Terrace Rock A
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 13   KH: 7
Temperatur: 27°C
Registrert: 14.05.2009 Sist endret: 11.12.2009
Mine andre akvarier
  Kommentarer
her0b0y
her0b0y 1 Albinoenes frafall
Da har jeg mistet to fisk. En sugefisk og en regnbuehai. Begge albinoer. Dette er triste greier!

Den første som døde var den ene av mine to regnbuehaier. Den hadde i lang tid plage sin artsfrende daglig, men en dag snudde maktforholde seg. Den sorte var ikke lenger den jagede, men jegeren. Takk til fiskebutikken som mente jeg burde ha to av denne arten. Studie har vist at denne arten ikke kan fordra sine artsfrender og bør ikke gå i sammen! Takk takk!

Nummer to med buken opp var da en liten sugefisk krabat. Hva og hvordan dette skjedde vet jeg ikke. Lillemann lå bare død en morgen i juni. Mistenker regnbuehaien også her, men kan ikke bevise dette.
her0b0y
her0b0y 1 Fiskeflåten utvides
21.juni, dagen etter feriepengene, ble det utvidelse av fiske parken. :) Den ensome algespiseren min fikk 2 kompiser, og den enslige reken fikk familie på 5. I tillegg ble det 2 ål og 10 selvlysende tetraer eller hva de heter.

Satan, som jeg har døpt min sorte regnbue hai, likte ikke ålene. Har plaget de i hele natt. Nå er satan satt i karantene inntil de nye får funnt seg til rette.
her0b0y
her0b0y 1 Heseblesende kompiser
I dag hadde jeg et lite problem, men takket være velvillige fiskeentusisater på Akvaforum fikk jeg tips som reddet dagen.

Fiskene så ut til å gispe etter luft, og var veldig interessert i vannskorpen. Løsning på det var å bytte ut 20 kiter vann, og rette strålen fra filteret mer opp mot vannflaten. Nå har de det så meget bedre sann.
her0b0y
her0b0y 1 Terroristen kastes ut av landet
Etter 2 dager med spredning av frykt har den ondskapsfulle rubin haien Satan fått et nytt hjem. I morgen flytter han inn i akvarieasylet på Refsdal. Ny human general er på plass, med kone.
her0b0y
her0b0y 1 Back...
Kun ni år etter at Obama besøkte vårt lille lang, og jeg ga bort hele fiskeskrinet mitt, har det igjen begynt å rykke i svømmeføttene. Men hvor begynner vi...

En liten kopp til en kampfisk som sist?
Nei...

En litt større bolle med et par slørhaler og en liten grønn kvast?
Tror ikke det...

Slå ut en vegg og bygge inn noen tusen liter saltvann mellom selvmontert glass?
Sikkert lurt...

Hvor begynner jeg? Akvariet bør ikke kreve for mye stell og det må kunne stå alene uten tilsyn, i hvert fall i en uke. Hva kan man ha da mon tro? En skoeske? Med sko?