Pengesluket

Bilde av akvarium

190 l Juwel Trigon akvarie som ble startet i januar. Som navnet sier så går det med en del penger til nytt utstyr, nye fisker, nye planter....og ikke minst er litersyken begynt å melde sin ankomst. Men, men når det gjelder hobby så har pengene en litt annen verdi enn til andre ting. Heldigvis...

Første akvarium her i huset, så det har vært en del prøving og feiling. Som sikkert veldig mange har opplevd så overlever de "vanligste" og mest hardføre atene, mens de litt mer eksotiske og spennende artene får et forholdsvis kort liv. Satser på at dette endrer seg etter hvert som erfaringene siger inn....
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand 0,8-1,2 mm, stein, rot
Lys: To T5-lysrør
Filtrering: Tetratec EX 1200
Bakgrunn: BTN Slimline
Vannverdier: pH: 6.5   GH: 3   KH: 1
Temperatur: 26°C
Registrert: 02.06.2009 Sist endret: 02.06.2009
Mine andre akvarier
  Kommentarer
kaikern
kaikern 0 Spennende bakgrunn!
Hei - flott akvarium! Jeg skal akkurat til å starte opp med samme sorten akvarium selv. Jeg har lagt merke til den fine og heldekkende bakgrunnen din - skjuler "filterboksen" ser jeg. Er det typen BTN Slimline av farge rød gneis? Kan du gi meg et tips om hvilken sammensetning av Slimline moduler en trenger (A+B+C/D), ref. http://www.backtonature.se/english/slimline.html . Var det ellers vanskelig å tilpasse bakgrunnen for å få det til å passe? Samt noen spesiell grunn til at du har montert et slikt langt rør for å lede vannstrømmen ut fra pumpehuset?

På forhånd takk!

Kai Roger Jensen
akvaodd
akvaodd Hei
Takk for hyggelig tilbakemelding.
Det begynner å bli en stund siden jeg satte opp dette akvariet, men jeg tror det er to stk 60A/B BTN slimline rød gneis som ble brukt på sideveggene. Bak i hjørnet tror jeg det må være en 60C-modul som står diagonalt mellom de to sideveggene. Jeg har ikke brukt det orginale filteret. Kjøpte Tetratec EX1200 utvendig filter som jeg har stående i skapet under. Inntaket til dette filteret og varmekolben er skjult bak den diagonale platen i hjørnet bak. Det kommer vann inn i dette "rommet" bak den diagonale platen på siden av platen, samt at jeg har laget et inntak gjennom blåsvamp nede ved bunnen. BTN Slimline-platene kan enkelt både sages og skjæres for å tilpasse dem, men de er mest beregnet på å skjøtes sammen langs en rute og ikke i vinkel. Da må man bare tilpasse så godt som mulig. Når det gjelder å kle inn den medfølgende filterboksen, så tror jeg det skal la seg gjøre, men den vil se ut som en "kloss" som står bak i hjørnet. Jeg har jo også erfart at mye kan skjules med noen store planter i bakkant. Jeg satte platene med den slette kanten mot frontruten.

Skulle gjerne sendt deg bilder av løsningen, men jeg er på juleferie for tiden så hvis du ønsker bilder må du vente til i januar.

Når det gjelder det lange røret du nevner, så er det "utblåsningen" fra den utvendige pumpen. Dette fulgte med.

Jeg var også helt fersk når jeg satte opp dette akvariet, men jeg syns det har fungert ganske greit. Bare husk på å være tålmodig før du setter inn fisk første gangen. Vent gjerne en måned før du slipper fisk oppi, for nitritttoppen kommer garantert og da kommer du til å miste fisk. Forøvrig er det veldig mange tips å få på Akvaforum.

Lykke til med oppsettet av akvariet og si fra hvis du ønsker mer infor eller vil ha bilder av min løsning.

mvh
Odd-Marvin Jørgensen
kaikern
kaikern 0 Takk for god info!
Takker for flott tilbakemelding og nyttige tips! Det skal nok bli fart i akvariet mitt også etterhvert. Må bare få fikset den bakgrunnen først... :-)

Mvh.
Kai Roger