Nystartet selskapsakvarium

Bilde av akvarium

Er pga flytt forelöpig tatt ned.Akvarium satt igang med planter i 26/6 2009.

Status 9/7: Ingen fisker ennå, venter ca 2 uker til. Allerede masse snegler, og det begynner å komme litt algevekst. Testet vannverdier i dag, Greie de.

Vil ha mer planter, men skal nok vente litt for å se hvor mye de jeg har vokser..

Status 22/7: Tilbake fra ferie, ganske mye grönnalger, ikke så mye snegler lenger, og andematen ser ikke fin ut. Noen av de andre plantene er heller ikke så fine. Skiftet ut det överste filteret i går, og fjernet mye av algene. Har skiftet ca 40% av vannet.
Plan fremover: Til uka skal jeg bytte ut noen planter, og skaffe meg ancistruser og 2 sverddrager eller mollyer, hvis vannverdiene ikke er helt på jordet.. Tror nok det kreves litt hyppige vannbytten og, pga algene.

Status 27/7: Fisk!! 2 ancistruser og 3 sverddrager har fått ny bolig. + tre planter som jeg ikke aner hva heter. Tok vekk en plante som blitt veldig stygg.
Har tilsatt 4 måleskjeer med GH-salt.

6/8: I löpet av uka har jeg oppdaget to sverddrageryngel!! 4 eplesnegler har også tilkommet. Har byttet vann i går, ca 35% og tilsatt 5 måleskjeer med GH-salt. I dag målte jeg Gh til 10, og det er helt ok. Nitritten var også bra og ph på 7,5.

8/8: Har köpt 10 sebrafisk og håper jeg ikke går for fort frem nå...

11/8: 2 amanoreker er innkjöpt + to store planter..

16/8: Hm.. har ikke sett rekene siden jeg puttet de oppi, så de har nok blitt spist dessverre.

17/8: woho, en reke er oppdaget, så kanskje er de ikke spist likevel.. :-)

20/8: Byttet vann i går, ca 40%. Testet nitritten før vannbyttet, det var helt fint.

30/8: Har skaffet reflektorer, får håpe det hjelper på vekstene, som jeg synes fort blir brune og stygge. En ancistrus og en sebrafisk har avgått ved döden. Har skaffet flere nye planter. En reke ble sett igjen i går kväll, ikke mye synlige de...

10/9: 3 siamesiske algeetere og 2 ancistruser er innkjöpt. Har i dag sett begge rekene samtidig. De lever altså :-)

30/9: Litt mannfall.. har 1 ancistrus, 1 siamesisk algespiser, 2 sebrafisk og 2 bebisverddrager mindre. Rekene er blitt mer aktive. Reflektorene ser ut til å funke. Har litt bedre plantevekst.. dessverre bedre algevekst også.. Plantene har dog fått litt hard medfart av fiskene tror jeg. I tillegg ser jeg at en sebrafisk mangler et öye. Hm, de får kanskje for lite mat..?
Fast jeg vil jo de skal spise alger da.. De får litt flakfor hver dag, mygglarver en gang i uka, + agurk og bunnmat av og til.
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Grus
Lys: 2 lysrör fra juwel, high lite day/high lite nature
Filtrering: Juwel innvendig som fölger med akvariet..
Bakgrunn: Juwel Root og Juwel Rock
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 12   KH: -
Temperatur: 27°C
Registrert: 09.07.2009 Sist endret: 24.05.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.