Malawi 720

Bilde av akvarium

User image720 liter malawibiotop. Bra trivsel og alle artene "tygger" jevnlig. Bakgrunnen fra Aquaterra er en innertier både med tanke på farger, gjemmesteder og filtrering.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: biltema 0,2-1,0
Lys: Effectline T8 - nattlys: blå diode lyslist
Filtrering: Filter bak , 50l Kaldnes k1 og 2 Eheim C5000+
Bakgrunn: Aquaterra Malawi Rock
Vannverdier: pH: 8   GH: 15   KH: 12
Temperatur: 28°C
Registrert: 10.09.2009 Sist endret: 25.01.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
badat
badat Kjempe tøff bakgrunn og fint kar!
Conan
Conan 0 takk takk :)
har fått fisk i nå og det holder seg bra på verdiene, tilsynelatende bra trivsel også. Skal få lagt ut "orntlie" bilder etterhvert :)

Eneste problem jeg har er at mine to Eheim Compact 5000+ må stå på minimum drift (3000 l/t pr stk) for at ikke bakgrunnen skal tømmes for vann - dette på tross av 3 inntak på 5cm på motsatt side... ;) Har laget overløpssystem slik at ikke det skal bli en sikkerhetsrisiko...

Har 50 liter Kaldnes K1 som filtermedie bak og det funker bra :)
badat
badat Du har kanskje litt for mye K1 slik at det blir lite gjennomstrømming (for tett). Prøv å fjerne noen for å se om det hjelpe. Men hvis nåvarende løsning fungerer bra så er det en dårlig ide å endre det. Bortsett fra at det blir lite utfordring for Malawi'ene dine som liker sterk strøm. Så her må du vurderer!
Conan
Conan 0 joda
Ikke K1 som er problemet. 3 innsug på 5cm diameter klarer ikke "suge" inn mer vann enn 6000 l i timen - "problemet" var der før jeg puttet K1 nedi ;)

På den annen side så er 6000l i timen rimelig bra ;p
Regin Kvittem
Regin Kvittem 0 Flott kar
Dimidiochromis compressiceps er en av mine favoritter, mine har litt roligere omgivelser.
Det hadde hvert stilig med et par fisk av Rhamphochromis slekten i ditt kar.
richard82
richard82 Flott kar, flott bakgrunn og flotte fisk!
Har du vurdert å bruke naturstein, som passer bedre med bakgrunnen..? Bare en tanke;)

Richard
Conan
Conan 0 jovisst...
tanken har slått meg mer enn en gang men det er det å finne noe som matcher :) i tillegg hadde jeg alle disse "dyrebutikksteinene" når jeg startet opp :)

Blir nok steinsanking til sommeren skal du se :)

Hadde opprinnelig tenkt på grå bakgrunn men da jeg var i sverige og skulle hente forandret jefg mening - grått så simpelthen ikke "ekte" ut så det ble den dui ser her... har liggende en god bunke med dolomittstein som var tiltenkt men den blir for hvit mot den brunrøde bakgrunnen :-/

sånn går no dagan :)

HP
Geir Helge
Geir Helge 0 Filtrering
Flott kar. Ser du skal selge det. Hadde det vært nærmere, hadde jeg kanskje kjøpt det:-)

Har du et bilde av filtreringen bak bakgrunnen? Skal som sagt selv snart i gang med et støøre kar, hvor jeg vurderer å legge alt slikt bak bakgrunnen, og skulle gjerne hatt noen tips:-)
Conan
Conan 0 ...
Har ingen bilder, men det er rimelig lett å forklare. Bakgrunnen bygger på det meste en del ut. Jeg formet filtermatter etter bakgrunnen ca 50cm fra hver ytterkant slik at jeg når jeg satte dette på plass fikk tre "kammer" bak på hhv 50cm 100cm og 50cm. I det til venstre har jeg innsugsventiler (3stk) i det midterste ca 50 liter med bioballer samt lufting fra undersiden (2 luftesteiner) og til høyre 2 stk Eheim compact pumper. Eneste "problem" jeg har opplevd bortsett fra at pumpene ble så kraftige at de må stå "bare" 3000l i timen pr stk er at pumpene kan løsne og dure mot glasset. Løste dette ved å presse filtermateriale mellom pumpen og glasset.

Vurderer salg tildels av konemessige og tildels møblerings årsaker (720 ER vakkert men så tungt at vi ikke kan ha det i 1.etg på vårt noe gamle hus )

HP