540 liter sør/mellom amerika

Bilde av akvarium

User imageDet er nok ikke ett rendyrket biotops akvarium men det er ikke ren fiskesuppe heller :-)

Bilder har jeg her.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Biltema, 3 sekker
Lys: 3 stk phillips med reflektor
Filtrering: 1 Eheim, 1 Am-Top utvendige ca 2000 liter h/l
Bakgrunn: Sort papp
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 11.10.2009 Sist endret: 11.10.2009
Mine andre akvarier
  Kommentarer
TK
TK er spent på hvordan jackene går sammen med resten av innbyggerne i lengden. Synes Jack Dempsey er en interessant og vakker art, men har hittil ikke turt å sette noen i mitt største kar...
Helge
Helge Ja jeg har selvsagt lurt fælt jeg også men min erfaring så langt er at utenom neontetra og guppy så går det helt fint uten antydning til finnenapping.

De har lagt egg to ganger og ikke gjort annet enn å jage bort de andre til passelig avstand. De har som jeg kan se ikke fysisk angrepet noen (ja utenom guppy og neontetra).

Skjørtetetra er foreløbig den minste fisken jeg har som ikke blir regnet som mat.
Wobbler
Wobbler flott oppsett er det!
Simonsess
Simonsess kjempe fint. Jeg liker apistogramma fiskene dine. hilsen simon.
Fikkk nylig kjøpt noen corydoras trilineatus. Og jeg lurer på om du har noen tips til oppdrett. Jeg prøver også å få til en sør amerika biotop i 160 litern men har fortsatt noen blå gurami og sebrafisk.
Helge
Helge Hei igjen Simon, kjekt du liker apistogrammaene, de er utrolig pene når vannkvaliteten og trivselen er på plass. Jeg har vel rundt 30 yngel men foreldrene er begge døde nå. Yngelene vokser utrolig sent og jeg lurer på om det har noe med vannkvaliteten å gjøre.

Anågende trilineatus så har jeg jo fått de til men jeg gjorde ikke så mye i grunn. Ga de frosne mygglarver for å få de til vokse godt og så la de ikke egg før jeg tok de i en 70-liter hvor de bare gikk med noen snille reker, før det tror jeg ikke de la egg. Når de la egg så var det litt over alt over en periode på flere dager, noen virket ubefruktet jeg så ikke at noen av eggene ble spist pussig nok (her har jeg hørt begge deler). Jeg hadde ogsdå grov grus som bunnsubstrat og yngelen likte godt å gjemme seg der og spise matrester, tror nesten jeg vil anbefale rund fin grus...
Simonsess
Simonsess jeg lurer på hvor du fikk lotusen fra og hva den kostet.
Vet du om noen foretninger som selger billige lotuser.
Helge
Helge Hei Simon!

Lotus er hverken sjeldent, dyrt eller vanskelig å få til selv om mange tror det. Jeg kjøpte min hos Brathammer i Kopervik og noen ekstra på auksjon i klubben. Jeg har en masse flotte lotuser i 540'en men der har jeg nettopp hatt hvite prikker og ingenting skal derfor inn eller ut av det karet.

Utenom det så har jeg en litt liten puslete lotus i ett kar hvor det ikke er sykdom så den du få (gratis) om du vil. Jeg ville vanligvis ikke gitt bort ett så lite eksemplar men jeg tipper den vil være alt du trenger for å ha lotus i mange år fremover, hvis ikke kan du få flere hos meg senere.
Simonsess
Simonsess tusen takk. =) Når kan jeg hente den. Og ca hvor stor er den. Jeg bør vite sånn cirka hvor stor plass den trenger. Holder på å bygge opp et sør-amerika akvarium og jeg må jo ha nok plasss til den. Men igjen tusen takk. MVH Simon.
Helge
Helge Den er veldig liten nå, den har bare to små blader igjen (den har vært noe større enn nå). Men du bør nesten sette av ca 20 X 20 cm til den begynner å vokse. Ser også ut til at den trives best om man tilsetter mikronæring i vannet.

Flott at du setter opp en Sør amerika biotop, jeg har alt for mye fisk, så når de blir friske så vil du kanskje ha noen? Har både ciklider og corydoras. Du kan jo bare ringe meg før du kunne tenke deg å hente planten, så ser vi om jeg er hjemme.

Ikke så sikker på om lotus er fra sør-amerika da... Men så nøye kan det ikke være.Vallisneria er vel heller ikke amerikanske, men jeg synes de ser amerikanske ut og det er godt nok for meg.
Simonsess
Simonsess det høres kjempebra ut.
men hva er mobilnummeret ditt.
Helge
Helge Nummeret mitt er 41 33 13 58.
Simonsess
Simonsess ok, den er grei. Ringer kanskje sener i dag. Skal ikke noe spesielt akkurat i dag. Så jeg kommer kanskje opp i ettermiddag vis du er hjemme.(etter å ha ringt.)
Simonsess
Simonsess I helga tok jeg ut fisk og planter for å kvitte meg med den gamle grusen. Jeg kjøpte helt hvit akvariesand og blandet den med tørrsand. Har plantet alle plantene i dag. Jeg synes det ble veldig fint. Det eneste jeg mangler nå er et par sverdplanter . Jeg skal legge ut bilder senere nå jeg har fått de nye fiskene oppi.
Helge
Helge Det høres bra ut Simon, jeg har friskmeldt fiskene nå så bare gi beskjed om du vil ha noen. Som jeg kommer på så har jeg Dempsey, aeneus og tigerciklider. Samme hvordan du innreder så vil nok Dempseyene når de blir større flytte litt rundt på ting slik at de får det akkurat slik de vil ha det.
Simonsess
Simonsess Det høres kjempe bra ut. Gir nok en beskjed i morgen ettermiddag om du er hjemme da og har tid.
Simonsess
Simonsess Nå har jeg lagt ut bilder av 160 literen. Det er ganske masse fisk nå i begynnelsen men får prøve å finne en måte å bli kvitt blåguramiene på. Det er også ganske skrøpelig med planter i begynnelsen pågrunn av at jeg hev så masse da jeg fikk opp det nye oppsettet. Men skal nok til en dyrebutikk og få kjøpt meg noen planter i nermeste fremtid. Har jo også ca 6 sverdplanter som blir ganske store til slutt. Så det kommer nok til å bli flott om en stund.
Helge
Helge Jeg dro kjensel på nesten alt av både planter og fisk der SImon :-) Ser ganske pent ut allerede men det må selvsagt få vokse seg til en måned og to før det får ett mer naturlig utseende. Med så pass mange hurtigvoksende planter som du har der så ville jeg ikke kjøpt flere. I en 160 liter kan du også bare ha en sverdplante (om de får nok næring riktignok). Du har forresten mer planter i 160 literen din enn hva jeg har i min 160 liter nå. Kastet nesten alt og har gitt det en ny start. Hmmm, du kunne jo fått alt jeg kastet, men det kom jeg ikke på da.
Simonsess
Simonsess Takk for opplysningene. Da sparer jeg de pengene.
Lisbeth
Lisbeth Veldig pent akvarium -rett inn på favorittlista!